Walden-   eReader eBook

Henry David Thoreau • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Walden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een tijdloze klassieker over natuur en bezinning.
In 1845 trok Henry David Thoreau de bossen in. Twee jaar lang verbleef hij in een huisje aan de oever van Walden Pond om te lezen, te denken en te schrijven. Hij kwam terug met een tekst die een van de grootste werken in de wereldliteratuur zou worden. In Walden koppelt Thoreau enthousiaste natuurobservaties en filosofische bedenkingen aan een pleidooi voor een betere samenleving. Meer dan honderdvijftig jaar na de eerste druk inspireert deze unieke tekst nog steeds wereldwijd lezers tot reflectie en bezinning.

In De plicht tot burgerlijke ongehoorzaamheid spreekt een meer geëngageerde Thoreau. Hij weigerde belasting te betalen aan een bewind dat slavernij en de oorlog tegen Mexico goedkeurde, en werd daarvoor een nacht in de gevangenis gezet. Thoreau verdedigt het recht en zelfs de plicht van iedere burger om ongehoorzaam te zijn aan een onrechtvaardige regering.

Dit boek in de pers

Veel lezers zien Thoreau in de eerste plaats als een natuuronderzoeker; als beschrijver van de natuur is hij inderdaad ongeëvenaard [...] Tegenwoordig geldt Thoreau vooral als de eerste echte milieuactivist dan wel antiglobalist avant la lettre.  
De Volkskrant  

Het boek inspireerde generaties natuurliefhebbers, natuurbeschermers, hippies en andere idealisten. [..] Zijn observaties zijn scherp en leuk.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de maatschappij
  • diepgaande essays

Details:

Auteur(s)Henry David Thoreau
UitgeverijDe Bezige Bij Antwerpen
Vertaler(s)Anton Haakman
ISBN9789460423574
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's338
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1183 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten