Wanneer wij samen zijn-   eReader eBook

Karin Amatmoekrim • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wagiman ontmoet zijn toekomstige vrouw Soemi op de dag waarop zij tegen haar zin met een andere man trouwt. Samen vluchten ze. Het is het begin van een duizelingwekkende reis die van het stille dorp Tambaredjo, via het drukke Paramaribo, op een vrachtschip over de wereldzeeën leidt en eindigt in de Nederlandse havenstad IJmuiden. Wanneer wij samen zijn is het verhaal van drie generaties van een Javaanse familie in Suriname en Nederland, vol vloeken en betoveringen, en van oude en nieuwe werelden die met elkaar botsen. Een verhaal over armoede, verdriet en liefde, maar vooral over een familie die van niets in de wereld zeker is, behalve van elkaar. Karin Amatmoekrim werd geboren in Paramaribo, in 1981 emigreerde ze naar Nederland. Ze studeerde psychologie en moderne letterkunde en publiceerde inmiddels vijf romans. Haar voorlaatste boek Het gym werd door pers en publiek juichend ontvangen. Ook De man van veel, dat in 2013 verscheen, ontving lovende kritieken. `Wanneer wij samen zijn is een aanrader voor de liefhebbers van familiegeschiedenissen. De Wereld Draait Door `Amatmoekrim maakt indruk. Ze schrijft direct, precies en dwingend. Vrij Nederland `Kroniek van een Javaanse familie, en hun pogingen in Suriname en Nederland een bestaan op te bouwen. Geen modieus proza. De schrijfster wil scoren noch vernieuwen, maar vertellen kan ze wel. Trouw

Dit boek in de pers

Kroniek van een Javaanse familie, en hun pogingen in Suriname en Nederland een bestaan op te bouwen. Geen modieus proza. De schrijfster wil scoren noch vernieuwen, maar vertellen kan ze wel.  
Trouw  

Amatmoekrim maakt indruk. Ze schrijft direct, precies en dwingend.  
Vrij Nederland  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over immigranten
  • romans over familiegeschiedenissen

Details:

Auteur(s)Karin Amatmoekrim
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044622010
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte841 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten