Wat alleen wij horen-   eReader eBook

Saskia de Coster • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

Wat alleen wij horen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Er zijn mensen die zeggen dat alles wat je meemaakt, je op een of andere manier verandert. Alles, van het madeliefje dat je ooit plukte in de weide van je kindertijd tot de kans die je niet greep omdat je er nog niet klaar voor was, van die ochtend dat je alleen wakker werd tot die avond toen een vreemde hand even de jouwe raakte in een druk café. Het vormt je allemaal, het stuurt je voortdurend bij.’ Melanie is een alleenstaande moeder die vastbesloten is niet meer over zich heen te laten lopen. Claus wil zijn moeder helpen en roept de hulp in van zijn vrienden uit het dierenrijk. George verliest langzaamaan zijn grip op de dingen en zoekt houvast bij zijn vrouw en zijn cassettebandjes. Anton is een dertigjarige bewaker die worstelt met zijn vrijgezellenbestaan. Erin raakt betoverd door haar nieuwe buurvrouw. Als op een dag de bewoners van het Atlasgebouw te horen krijgen dat ze binnen zes maanden hun appartementen moeten verlaten, omdat het gebouw gesloopt zal worden, wordt er een hele keten van menselijke gedragingen in gang gezet. Wat alleen wij horen is een unieke roman vol kleurrijke personages en scherpzinnige observaties, waarin Saskia de Coster treffend beschrijft hoe mensen omgaan met veranderingen buiten hun wil om. Zij verbindt het oog voor menselijke details van Karl Ove Knausgård met het magische van Haruki Murakami en het eigentijdse van Jennifer Egan. De verrassende aanpak, gecombineerd met de meest originele beeldspraak, maken Wat alleen wij horen tot een onvergetelijke leeservaring. Saskia De Coster (1976) blinkt uit in lef, originaliteit en schoonheid. Haar romans zijn schitterende diamanten in het literaire landschap. Met haar voorlaatste roman Wij en ik nestelde De Coster zich definitief tussen de grote literaire schrijvers. Wij en ik (waarvan meer dan 40.000 exemplaren werden verkocht) kaapte de Opzij-literatuurprijs weg en behaalde de longlist van de ako Literatuurprijs en de Gouden Boekenuil. Haar werk is vertaald in tien talen. Over Wij en ik: ‘Een indrukwekkende Bildungsroman. Net als in haar eerdere boeken blinkt het verhaal uit in zijn schitterende taal.’ NRC Handelsblad **** ‘In De Costers ingenieuze familieroman is iedere zin een verhaal op zich.’ Simone van Saarloos, de Volkskrant **** ‘De Grote Vlaamse Roman is niet dood. Hij is zojuist geschreven. Wij en ik is een roman die me nog lang zal blijven achtervolgen. IJzersterk en onvergetelijk.’ Herman Koch ‘Al jaren de koppigste, grilligste en aantrekkelijkste pen van België.’ Tom Lanoye

Dit boek in de pers

Saskia de Costers schreef met ‘Wat alleen wij horen’ een boek dat niet ongehoord mag blijven, maar beter nog, door velen gelezen moet worden.  
CUTTING EDGE  

Saskia De Coster koppelt de toevallige bewoners van een Antwerpse flat in haar roman aan elkaar. De fijnere lijntjes gaan haar het best af.  
De Volkskrant  

En ook al gebeurt er in deze heuse feelgood-roman welbeschouwd zo goed als niets (de ene flat wordt opgebouwd, de andere afgebroken), toch heb ik me ruim driehonderd bladzijden lang geen seconde verveeld met het eindeloze gezaag van De Costers sympathieke soapies.  
NRC  

Saskia de Coster volgt in Wat alleen wij horen de bewoners van een flatgebouw dat gesloopt wordt. En zo houdt ze de samenleving een spiegel voor.  
De Standaard  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Mooi gestructureerde roman over bewoners van een appartementencomplex die moeten verhuizen.

De Coster snijdt hier een boeiend thema aan: hoe gaan mensen om met veranderingen buiten hun wil om? De bewoners van een appartementencomplex horen dat ze binnen zes maanden hun woning moeten verlaten, omdat het gebouw gesloopt zal worden. De Coster beschrijft deze wanhopige burgers die in aanraking komen met een ondoorgrondelijke instantie. Boeiend om te lezen ho iedereen daar weer anders mee omgaat! De Costers schrijfstijl kenmerkt zich door haar compactheid: een enkel zin kan een mini- verhaal bevatten en daar zit dit boek vol mee. Mooi hoe ze al deze verschillende verhalen aan elkaar haakt.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over burenzaken
  • romans over de condition humaine

Details:

Auteur(s)Saskia de Coster
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044628555
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's258
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte939 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten