Wat je brein te boven gaat-   eReader eBook

Noson S. Yanofsky • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Wat je brein te boven gaat is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Er zijn veel boeken die uitleggen wat we weten over het heelal. Dit boek beschrijft wat we nooit zullen weten, niet omdat we beperkt worden door kennis of techniek, maar omdat het onmogelijk is om te begrijpen. Vragen als: Wat was er vóór de tijd? Wat is er achter de ruimte? Waarom is oneindigheid een relatief begrip? En als iets oneindig groot is, waarom past daar dan nog iets bij? Of het nu op het gebied van taal of filosofie is, van natuurkunde of sterrenkunde: we lopen steeds op dezelfde manier vast in onze redenering. Zo loop je tegen de grenzen aan van wat een mens kan begrijpen, en kom je dichter bij het wezen van het menselijk bewustzijn. Dat wat we niet begrijpen, laat zien wie we zijn.

Dit boek in de pers

Een bètaboek voor alfa's of een alfaboek voor bèta's.  
De Volkskrant  

Een mooie verzameling voor de nieuwsgierige mens die de grenzen van het kenbare wil verkennen (...) en bovendien niet bang is om af en toe met zijn gedachten eens flink in de knoop te raken. (...) Je zou dit boeken kunnen lezen als een lofzang op de eindigheid van de rede en de logica met taal en wiskunde formules. Want, schrijft Yanofsky, juist deze eindigheid schept ruimte voor andere menselijke uitingen.  
Nederlands Dagblad  

De geleidelijke overgang van raadsels naar fundamenteel wetenschappelijke vraagstukken zorgt ervoor dat het boek steeds fascinerender, maar ook steeds pittiger wordt. (...) Uiteindelijk bereik het boek in de laatste hoofdstukken zijn diepste laag  
NEW SCIENTIST  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een boek over het ongrijpbare. Toegankelijk, sterk geschreven en eindeloos interessant.

Hoe ver we als mensheid ook komen, er is altijd meer te ontdekken. Natuurwetten kunnen worden gebroken, en misschien zullen we zelfs ooit de snelheid van het licht overstijgen. Bij het lezen van dit boek moest ik denken aan een uitspraak: gevorderde technologie is op een gegeven moment niet te onderscheiden van magie. Dat is waar Wat je brein te boven gaat over gaat. De dingen die we nooit zullen begrijpen, dingen die ons menselijk verstand te boven gaan. Yanofsky spreekt op toegankelijke manier over onbegrijpelijke dingen zoals de massa van het universum, donkere materie en hoe het heelal oneindig is maar toch kan blijven groeien. Hij legt uit wat we niet begrijpen, en waarom we dat niet begrijpen. En dit alles op een begrijpelijke manier! Oneindig interessant en met gepast respect geschreven.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Noson S. Yanofsky
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Robert Vernooy
ISBN9789045027432
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's1
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte4456 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten