Wat ons niet zal doden-   eReader eBook

David Lagercrantz • eBook eci.be lezers

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

Wat ons niet zal doden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander zijn terug!
Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. In Wat ons niet zal doden kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal van Stieg Larssons Millennium-serie verder.
Het tijdschrift Millennium heeft nieuwe eigenaren gekregen. Boze tongen beweren dat Mikael Blomkvist zijn beste tijd heeft gehad. Lisbeth Salander is rusteloos. Ze neemt risico’s die ze normaal gesproken zou vermijden. Als Blomkvist een telefoontje van ene professor Frans Balder krijgt, hoopt hij met deze informatie de scoop te hebben die hijzelf en Millennium zo hard nodig hebben. Balder is een autoriteit op het gebied van kunstmatige intelligentie en zegt zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Hij voelt zich bedreigd en heeft haast om zijn verhaal te doen. Ook blijkt hij contact te hebben gehad met Lisbeth. Nog een reden voor Blomkvist om Balder op te zoeken. Maar de ontmoeting loopt niet zoals gepland...

Dit boek in de pers

De eerste vraag is of Wat ons niet zal doden op zichzelf een goede thriller is en het antwoord daarop is "ja".  
NRC  

Salander krijgt diepte.  
NRC Next  

Hij krijgt vijf sterren: vier voor zijn waardevolle nalatenschap en één om aan de hemel te schitteren.[…] Stieg Larsson had het kunnen bedenken.  
De Volkskrant  

Davis Lagercrantz heeft naast het vermogen bloedspannend te schrijven ook humor.  
De Telegraaf  

Wat ons niet zal doden is een vlotte thriller met een hoog adrenalinegehalte.  
Elsevier  

Wat ons niet zal doden is spannend op een grootse manier, in de geest van Larsson, en toch heeft Lagercrantz er op een subtiele manier zijn eigen signatuur in verweven. Fans kunnen opgelucht ademhalen.  
Nu.nl  


Reviews & recensies

Knap vervolg op drie wereldtitels. De inhoud en kwaliteit van Stieg Larsson ontmoet de vaart van Dan Brown.

De Millenniumtrilogie, geschreven door de in 2004 overleden Stieg Larsson, was postuum een daverend succes. Maar na drie delen nog niet af,  vonden de erven van wijlen Larsson. En dus vroegen zij David Lagercrantz (niet onbetwist en vooral bekend door zijn biografie ‘Ik, Zlatan’) opvolger Millennium 4 te schrijven. En dat heeft hij meer dan goed gedaan. Binnen no time zitten alle belangrijke personen en gebeurtenissen weer in je hoofd. Dat is echt de verdienste van de auteur, want door de subtiele wijze waarop hij dit doet, sleurt hij je als vanouds mee in de verhaallijn. Saillant is de vaart van Lagercrantz. Zijn pen is bloedsnel, geheel anders dan de rustige tred van oude meester Larsson. En dat is eigenlijk ook meteen heel plezierig, want Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander kruipen dus ook bloedsnel onder je huid. Het verhaal speelt zich vele jaren later dan waar Millennium 3 eindigde af. Lagercrantz schetst kort een beeld wat er in die jaren is gebeurd. Mikael Blomkvist werkt nog steeds voor het tijdschrift Millennium, dat nu in handen is van het commerciële mediabedrijf Serner. Met Lisbeth Salander heeft hij al jaren geen contact meer. Het is vanaf het begin meteen heel spannend en dat komt door het actuele thema waarin de NSA en hacken een belangrijke rol spelen, maar ook door de briljante wetenschapper Frans Balder uit Zweden, die beschermd wordt door de politie. Als Balder toch wordt vermoord, komen Blomkvist en Salander elkaar weer tegen. Millennium 4 is een boek vol oude bekenden en nieuwe gezichten. Samenvattend: de inhoud en kwaliteit van Stieg Larsson ontmoet de vaart van Dan Brown. En natuurlijk was de eerste editie van dit boek binnen 4 dagen uitverkocht in Nederland. Dat kon haast niet anders.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • technolische thrillers
  • misdaadjournalistiek

Details:

Auteur(s)David Lagercrantz
UitgeverijSignatuur
Vertaler(s)Gerie de Boer
ISBN9789044973709
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's415
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1881 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieMillennium
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten