We zijn onszelf niet-   eReader eBook

Matthew Thomas • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

We zijn onszelf niet is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Eileen, enig kind van eenvoudige Ierse immigranten, wil de Amerikaanse droom van haar ouders waarmaken. Wanneer ze als jonge verpleegster Ed ontmoet, een talentvolle hersenonderzoeker die in niets lijkt op de mannen die ze tot dan toe heeft gekend, verwacht ze dat hij haar het kosmopolitische bestaan zal geven waarnaar ze zo verlangt. Eenmaal getrouwd en moeder geworden koestert Eileen grote ambities voor zichzelf en hun zoon Connell, en moedigt ze Ed aan om steeds meer te willen: een belangrijkere baan, prominentere kennissen en een mooier huis in een betere buurt.

Haar idealistische man is echter niet geïnteresseerd in status en geld en ziet niets in de voorgestelde verhuizing. Eileen zet door, maar al snel wordt pijnlijk duidelijk dat Eds groeiende weerstand en onmacht worden veroorzaakt door vroege alzheimer. Vrouw en zoon zien de ooit zo briljante wetenschapper onverbiddelijk wegglijden in dementie.

In We zijn onszelf niet schetst Matthew Thomas een alomvattend portret van het Iers-Amerikaanse gezin Leary en laat hij zien hoe een ongeneeslijke ziekte hoop en verwachtingen kan ondermijnen. Een meesterlijke roman over het menselijk tekort, over verlangens en kwetsbaarheid, en over liefde en verlies in al hun vormen.

Dit boek in de pers

Een familiedrama dat uitloopt op een tragisch, bij vlagen meeslepend vrouwenportret. (...) Matthew Thomas slaagt erin de intieme wisselwerkingen tussen Eileen en haar gezin bloot te leggen.  
NRC  

Een magistraal debuut. Beschreven in een even liefdevol als soms genadeloos hard proza, waaruit een perfect gevoel voor timing en detail spreekt. Zo indrukwekkend, dat je je nauwelijks kunt voorstellen dat er dit jaar nog een beter debuut zal verschijnen.  
Het Parool  

Een aangrijpende roman over alzheimer, over verlangens en kwetsbaarheid, en over verlies en liefde in al hun vormen.  
Margriet  

Mooi, mooi, mooi. Het kostte Matthew Thomas tien jaar om dit boek, zijn debuut, te voltooien, maar het is dan ook een pareltje.  
Marie Claire  

Matthew Thomas maakt het hele proces heel goed invoelbaar; Eds smoezen en uitvluchten om zijn ziekte te verbergen, maar ook de bochten waarin Eileen zich moet wringen om hun zaken financieel voor elkaar te krijgen, en Connells vlucht naar een universiteit ver weg omdat het hem allemaal te veel wordt. Ze zijn verre van perfect, Eileen, Ed en Connell, en hoewel het ze soms zwaar valt toenadering te zoeken tot elkaar, laten ze je als lezer onvoorwaardelijk binnen - en laten je niet meer los.  
Friesch Dagblad  

Een alles wegblazend debuut. Matthew Thomas (38) schreef met We zijn onszelf niet volgens de New York Times een van de belangrijkste boeken van het jaar. Dit verhaal over vroeg-dementie geeft je in elk geval een onvergetelijke vrouw, een klassieke heldin. (...) Met een slot dat geen lezer onberoerd zal laten.  
Dagblad De Limburger  

Matthew Thomas beschrijft vroege dementie en de ontluisterende praktijk van het mantelzorgen teder en genadeloos eerlijk tegelijk. Maar zijn briljante debuut is meer dan een alzheimerroman ... Wie niet bij minstens één scène tranen in de ogen krijgt, heeft geen ziel.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Alzheimer
  • romans over het gezinsleven

Details:

Auteur(s)Matthew Thomas
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Saskia van der Lingen, Caroline Meijer
ISBN9789023488798
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's628
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1703 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten