Weg met Eddy Bellegueule-   eReader eBook

Edouard Louis • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Weg met Eddy Bellegueule is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Eddy Bellegueule groeit op in een grofgebekt arbeidersgezin in Picardië, maar lijkt in niets op de kinderen in zijn omgeving. Zijn houding, tongval en verfijnde aard bezorgen hem evenveel vernederingen van zijn klasgenootjes als van zijn alcoholistische vader en zijn weerbarstige moeder. Nog voor hij de minste begeerte voelt, gaat men ervan uit dat hij homoseksueel is.

Eddy slaagt er uiteindelijk in zich los te rukken uit zijn wrede, verstikkende milieu en gaat tijdens zijn theaterstudie in Amiens op zoek naar zichzelf en zijn plaats in de maatschappij.Weg met Eddy Bellegueule is een onweerstaanbare autobiografische roman over een jongen die voor zichzelf opkomt. Hard, snel, ontroerend, aangrijpend: dit grootse debuut laat je niet los. Het is in Frankrijk het succes van 2014 en is nu al een mijlpaal in de letteren.

Dit boek in de pers

Een harde coming-of-ageroman van een 21-jarige voert de Franse bestsellerlijsten aan. Terecht. (...) De roman is een meedogenloos hard, en op een eigenaardige manier ook een liefdevol portret van een dorp en een gezin waarin geen plaats is voor een kind dat anders is. Het is een klassiek, universeel thema, maar zo krachtig en lenig verwoord, zo rauw en kaal geschreven dat de authenticiteit ervan afdruipt. Een boek dat geschreven moest worden - je voelt de urgentie in elke zin. Nu al een van de literaire sensaties van 2014 in Frankrijk.  
De Standaard  

Buitengewoon. Edouard Louis heeft een feilloos gevoel voor tempo, timing en dosering, en hij balanceert heel knap tussen dichtbij laten komen en afstand houden. (...) Tegelijk vervalt hij niet in zwart-wit hokjesdenken, maar portretteert hij mensen in al hun grilligheid - ze zijn z'n familieleden, tenslotte. Zelf werd hij ook gevormd door het dorp. Dat besef leidt tot een wijze eerlijkheid en die maakt van Louis' autobiografische roman niet alleen een verzameling pakkende verhalen, maar ook aangrijpende literatuur.  
NRC Next  

Gruwelijk goed geschreven roman over een 'verwijfd jongetje' dat opgroeit in een arbeidersgezin in een klein dorp in Noord-Frankrijk. (...) Weg met Eddy Bellegueule is met distantie geschreven , waardoor het scherp en ook ontroerend is. Anders dan bij autobiografische romans vaak het geval is, heb je na het lezen juist het gevoel dat je meer over deze jongen wilt weten, hoe het hem is vergaan op het lyceum in Amiens en later aan de universiteitin Parijs.  
De Volkskrant  

Een moedige, beklemmende getuigenis. Edouard Louis is een precies waarnemer, die zelden vervalt in zelfbeklag. (...) De klinische precisie waarmee de auteur het gedrag van de dorpsbewoners noteert, de zorgvuldigheid waarmee hij de ambivalentie in de reacties van zijn hoofdpersoon vastlegt, en de bewonderenswaardige rijpheid en moed waarmee hij zijn wrok in bedwang houdt, het vrijwel ontbreken van zelfbeklag, maken van dit sobere relaas een bijzonder boek. Edouard Louis' verslag van zijn coming-out is een meeslepend geschreven en interessante getuigenis. (...) Een belangrijk document humain.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over buitenstaanders
  • romans over opgroeien

Details:

Auteur(s)Edouard Louis
UitgeverijDe Bezige Bij Antwerpen
ISBN9789460423406
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's144
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met Adobe DRM
ePub met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
Bestandsgrootte508 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieUitgeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten