Weg van liefde-   eReader eBook

Alain de Botton • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 4 uur geleden.

Weg van liefde is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Rabih en Kirsten ontmoeten elkaar op het werk; ze worden verliefd, ze trouwen en krijgen kinderen - 'en ze leefden nog lang en gelukkig.' Helaas, geen enkele relatie is zo simpel. In 'Weg van liefde' onderzoekt Alain de Botton wat er gebeurt als twee mensen verliefd worden, wat ervoor nodig is om de liefde te behouden en waarom het vaak toch misgaat. Met filosofisch inzicht en psychologische scherpzinnigheid toont De Botton dat onze huidige romantische idealen ons veel schade kunnen berokkenen en geeft alternatieven voor een nieuwe romantiek. De conclusie is - zoals de personages in dit boek zullen ondervinden - dat langdurige liefde vooral een 'vaardigheid' is die wij ons langzaam en met de nodige moeite eigen maken. 'Weg van liefde' is een herkenbaar, verhelderend en hoopgevend verhaal over hoe een liefdesrelatie in de eenentwintigste eeuw kan standhouden en tot bloei kan komen.

Dit boek in de pers

Het is onmogelijk om bij het lezen niét je eigen liefdeswedervaren op je netvlies te zien passeren, zo herkenbaar schrijft dit Britse boegbeeld van de toegepaste filosofie.  
Humo  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Liefde op het eerste gezicht en dan? In dit verhaal over de liefde geeft de auteur een filosofische kijk op het fenomeen liefde. Erg interessant en heel helder geschreven.

Wat gebeurt er eigenlijk als twee mensen verliefd op elkaar worden? Wat is ervoor nodig om de liefde te behouden? En waarom gaat het toch zo vaak mis! De Britse schrijver en filosoof Alain de Botton probeert deze vraag op een bijzondere manier te beantwoorden in dit boek. Want het boek is tegelijkertijd een roman en een filosofisch betoog. Deze ongewone combinatie maakt het boek prettig leesbaar. Zijn taal is kraakhelder, zet de lezer aan het denken en leert ons ook nog iets over andere grote denkers in dit leven. Tegelijkertijd wil je weten hoe het verhaal afloopt. Een belangrijke raad: hoe verliefd mensen in het begin ook op elkaar zijn, de liefde blijft niet vanzelf de rest van je leven duren. Nou, aan het werk dan maar!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over filosofie
  • lichtvoetige literaire non-fictie

Details:

Auteur(s)Alain de Botton
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Jelle Noorman
ISBN9789045024080
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's202
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1843 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten