Wereldschaduw-   eReader eBook

Nir Baram • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Wereldschaduw is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Gavriël Mantsoer voegt zich bij een groep zakenmensen die de onbegrensde mogelijkheden van het globalisme uit de jaren negentig willen verzilveren. Hij stijgt hoger en hoger in de hiërarchie van Israëls machtigste mensen, maar begrijpt steeds minder van de intriges waarvan hij deel uitmaakt.

Een aantal jonge mensen uit Londen – verstotenen en gedesillusioneerde idealisten – besluit op 11/11 een internationale demonstratie te organiseren waar 1 miljard mensen aan mee zullen doen. Zal hun actie de status-quo doen wankelen?

Een Amerikaans consultancybedrijf manoeuvreert tussen regimes op verschillende continenten. Maar dan dreigen krachten uit het verleden de praktijken van deze ogenschijnlijk liberale organisatie te ontmaskeren. Deze drie verhaallijnen, elk verteld in een eigen karakteristieke stijl, staan centraal in Wereldschaduw. Ze worden op virtuoze wijze met elkaar vervlochten en vormen een fascinerend, veertig jaar omspannend portret van het mondiale systeem waarvan wij allemaal onderdeel zijn.

Dit boek in de pers

Een verpletterende roman. Nir Baram beschouwt de wereld van alle kanten, waardoor zijn romans ook op verschillende manieren te lezen zijn. Hij heeft iets ongrijpbaars, wat doet denken aan Hugo Claus. Een grote persoonlijkheid die vele facetten van de wereld aan zijn lezers laat zien.  
De Standaard  

Nir Baram is een van de weinige schrijvers die deze ('mondiale') spanningen succesvol weet te vangen in literatuur; hij neemt geen genoegen met één kant van het verhaal, hij laat alle kanten zien, met als gevolg dat de lezer zich zowel met de verzetsheld als de onderdrukker kan identificeren. Voor hen die zijn gefascineerd door macht: kijk House of Cards. Voor hen die meer willen weten over woede en protest: luister punk. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in beide: lees Wereldschaduw.  
De Morgen  

Wereldschaduw is een panoramische roman over onze hyperkapitalistische tijden, waarin drie verhaallijnen even innig met elkaar verweven zijn als de werelddelen in de globale economie. Een geestig boek van een overtuigend stilist die een groot onderwerp te pakken heeft: wat kan het nog beletten om wereldwijd de lezersharten te veroveren?  
Humo  

Een overrompelende roman (...) Nir Baram is de meest getalenteerde Israëlische schrijver van zijn generatie. Na het dichtslaan van deze steengoed geschreven en beangstigend actuele roman ben je dan ook overtuigd dat er drastisch iets moet veranderen in onze door geldzucht en machtswellust gedomineerde samenleving. Alleen daarom al verdient Baram een plaats op het eerste plan van de moderne literatuur.  
NRC  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de maatschappij
  • romans

Details:

Auteur(s)Nir Baram
UitgeverijDe Bezige Bij
Vertaler(s)Sylvie Hoyinck
ISBN9789023491750
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's447
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1174 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten