Wesp-   eReader eBook

Ian Garbutt • eBook

€ 15,99

Direct downloaden

Wesp is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als de jonge gouvernante Bethany een fout begaat, wordt ze door haar landheer in een gesticht opgesloten om voorgoed te verdwijnen. Maar op een nacht wordt ze ontvoerd en belandt in het mysterieuze `Huis met de maskers. Jonge meisjes als zij vinden er een toevlucht om niet in de goot te belanden. Het huis leidt de meisjes op tot `Engelse geishas die ingehuurd worden als gezelschapsdame. Bethany leert snel. Haar geisha-naam Wesp wordt in haar wang getatoeëerd. Dan ontdekt ze dat haar medeleerlinge Stil uit het huis is verwijderd en gaat ze op onderzoek uit.

Reviews & recensies

In 'Wesp' volg je het leven van de jonge Bethany Harris in het Engeland van de 18de eeuw. Een tijd waarin jonge, mooie vrouwen uit de lagere klasse vaak de speelbal waren van rijke, oudere mannen.

En zo verloopt ook het pad van Bethany. Als gouvernante van de kleinkinderen van Lord Russell ondergaat ze de seksuele agressie van de vader en de grootvader van het gezin. Wanneer ze zich verzet, belandt ze in een krankzinnigengesticht waar ze nog meer vernederingen moet slikken. Bethany wordt er weggekocht door een mysterieuze Afrikaan, die haar onderbrengt in het Huis van de Maskers. Daar worden vrouwen opgeleid in de erotische kunsten om mannen te behagen. Ze verliezen hun naam en worden genoemd naar hun 'masker': de tatoeage die iedere volleerde geisha op haar gezicht draagt. Met een wesp op haar wang begint Bethany aan een leven waarin ze voor het eerst zelf haar lot in handen neemt. Vrouwen zijn roofdieren óf prooien luidt het motto van het Huis. Bethany moet een keuze maken. Terwijl ze haar nieuwe kracht ontdekt, komt haar bewogen leven tot een dramatisch einde. Niet als roofdier, maar ook niet langer als prooi, zal ze verder door het leven gaan. Het verhaal in 'Wesp' wordt verteld door verschillende vertellers. Stukjes van gebeurtenissen, anekdotes en herinneringen worden bij elkaar gebracht, niet chronologisch en steeds vanuit een ander perspectief. En zo krijgt de fascinerende puzzel steeds meer vorm tijdens het lezen. Je begrijpt hoe de levens van de andere dames, die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, in elkaar haken. Het is net die manier van vertellen - het boek lijkt wel een caleidoscoop - samen met de prachtige historische details, die van Wesp een heerlijk boek maken. Ik werd echt geraakt door het verhaal en meegezogen naar een heel andere wereld. Meer moet dat niet zijn, toch?

Bekijk alle reviews van Marleen Merckx 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • historische romans over de 18e eeuw
  • romans over het echte leven

Details:

Auteur(s)Ian Garbutt
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Emmy van Beest, Josephine Ruitenberg
ISBN9789046818619
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's348
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1478 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten