Wij drieen-   eReader eBook

Julia Blackburn • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wij drieën is het verhaal van Julia Blackburn, haar vader Thomas en haar moeder Rosalie. Thomas is een dichter en een alcoholist, Rosalie een flirtzieke kunstenares. Rosalie beschouwt Julia als haar vertrouwelinge, maar dat verandert als Rosalie van Thomas scheidt en huurders in huis neemt, altijd mannen, altijd mogelijke sekspartners. Wanneer een van de huurders een affaire krijgt met Julia, lijkt de relatie tussen moeder en dochter voorgoed verstoord. Tot het voorjaar van 1999. Dan krijgt Rosalie te horen dat ze aan leukemie lijdt en ze besluit haar laatste levensjaar met haar dochter door te brengen. Eindelijk zijn ze in staat elkaar de waarheid te zeggen.

De geliefde en veelgeprezen auteur Julia Blackburn heeft met Wij drieën het onmogelijke voor elkaar gekregen: ze beschrijft een traumatische, schokkende jeugd op een lichte, vaak geestige toon. Het resultaat is een pijnlijk eerlijk, maar ook hoopgevend boek over een verloren jeugd.

Dit boek in de pers

Kinderen van kunstenaars schreven al eerder over hun turbulente jeugd. Maar niet vaak zoals Julia Blackburn heeft gedaan in Wij drieën. (...) Een ingetogen boek over emotionele exhibitionisten, perfect in evenwicht tussen distantie en intimiteit, tussen haat en liefde.  
NRC  

Een verschrikkelijk goed goed geschreven familiekroniek. (...) De werkelijkheid tart de fantasie.  
De Volkskrant  

Indrukwekkend  
Het Parool  

Misery memoirs, getuigenissen van een nare jeugd zijn populair. Maar zelden zijn ze zo knap en zo zonder zelfbeklag geschreven als Wij drieën van Julia Blackburn.  
Trouw  

Blackburn heeft op een onderkoelde en zelfs geestige wijze de waanzin van haar eigen jeugd tot onderwerp gemaakt van deze betoverende en, gek genoeg, hoopgevende roman.  
JAN  

Details:

Auteur(s)Julia Blackburn
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023443001
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte787 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten