Wij en ik-   eReader eBook

Saskia de Coster • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Wij en ik is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Wij en ik, de superieure nieuwe roman van Saskia de Coster, belandt de lezer midden in een upper class milieu waar het wemelt van de grote en kleine dramas en familiegeheimen, en waar liefde, waarheid en ambities regelmatig op gespannen voet staan. In een Vlaamse verkaveling, boven op een berg, woont de familie Vandersanden. De neurotische, aristocratische Mieke kamt haar tapijten en houdt intussen haar gezin en haar buren nauwlettend in de gaten. Haar echtgenoot, de selfmade man Stefaan, maakt carrière in een door schandalen geplaagd farmaceutisch bedrijf. Dochter Sarah, overbeschermd en benieuwd naar het echte leven, zoekt haar eigen weg met de middelen van haar generatie. Maar zal ook zij ten prooi vallen aan het grote familiegeheim, of kan zij in haar eentje een oud patroon doorbreken? Wij en ik is een briljante, scherpzinnige familieroman, vol intrigerende karakters die met veel psychologisch inzicht en mededogen opgetekend zijn. Het boek neemt de hedendaagse Europese mens de maat, en beschrijft hoe sterk familiebanden zijn. Saskia de Coster verweeft met haar sublieme, spitsvondige pen het tragische en het komische in een roman die zowel een literaire Desperate Housewives is als een Europees antwoord op Vrijheid van Jonathan Franzen. Een magistrale kroniek van een manke familie en van deze tijd. Saskia de Coster (1976) is kunstenaar, toneelschrijver en deelnemer aan debatten op televisie, maar bovenal de auteur van een nu al schitterend en in zijn soort uniek literair oeuvre. Haar voorlaatste roman Held werd genomineerd voor de bng Literatuurprijs en behaalde de longlist van de ako Literatuurprijs; haar laatste roman Dit is van mij stond op de longlist van de ako Literatuurprijs en de Gouden Uil. `Al jaren de koppigste, grilligste en aantrekkelijkste pen van België. Tom Lanoye `De Grote Vlaamse Roman is niet dood. Hij is zojuist geschreven door Saskia De Coster. Wij en ik is een roman die me nog lang zal blijven achtervolgen. IJzersterk en onvergetelijk. Herman Koch `Teder en wreed ontrafelt Saskia De Coster de illusies van social climbers, in een roman die aantoont dat elk ongelukkig gezin nog altijd ongelukkig is op zijn eigen wijze. Tommy Wieringa

Dit boek in de pers

De personages die Saskia De Coster neerzet lijken aanvankelijk uit clichés opgetrokken figuren, maar gaandeweg onwikkelen ze zich tot mensen van vlees en bloed die de strijd moeten aanbinden met de demonen uit het verleden die hen ongenadig bestoken.  
COBRA  

Wij en ik is een boek waar je in moet willen verzinken, dat is de enige conditie die De Coster de lezer nog stelt. Zo’n opgave is dat niet, want het dan weer burleske, dan weer dramatische verhaal is onderhoudend genoeg. Mijn enige bezwaar is dat De Coster niet aan sublimatie doet; het verhaal, de personages, de entourage, vermoedelijk ook de taal, dat is voor haar genoeg.  
VRIJ NEDERLAND  

Het terugkerende ‘wij’ in Wij en ik wijst op het gezin, het meereizende oordeel van familie, dat liefdevol, maar ook verstikkend is. Tegelijkertijd lijkt De Coster met ‘wij’ ook wij lezers te bedoelen, altijd aanwezig met onze kritische, hoopvolle en moraliserende blik. Alsof de verhouding tussen de roman en zijn publiek even dubieus is als die tussen het individu en zijn naasten.  
De Volkskrant  

Met dit prachtige en gelaagde portret zet De Coster de toon voor de rest van de roman. Ditmaal draait het niet om improvisaties en absurditeiten, maar om een even conventionele als imposante gezinsgeschiedenis. Als in een 19de-eeuwse realistische roman beschrijft ze de zeden en gewoonten van de hoge burgerij in de provincie, waarbij Mieke Vandersanden overigens de roekeloosheid mist van die andere verveelde huisvrouw, Emma Bovary.  
NRC  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de sociale bovenlaag
  • romans over familie

Details:

Auteur(s)Saskia de Coster
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044623475
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte505 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten