Wildernis, woongebied en wingewest-   eReader eBook

Louwrens Hacquebord • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Wildernis, woongebied en wingewest is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Voor de één is het een bijna ontoegankelijke ijswoestijn vol uitdagingen, voor de ander de plek waar grondstoffen en fossiele brandstoffen vandaan gehaald kunnen worden, en voor weer een ander is het poolgebied gewoon een gelukzalig woon- en leefgebied. De exploitatiegeschiedenis van de poolgebieden behoort tot de meest fascinerende hoofdstukken uit de geschiedenis van de mensheid. Louwrens Hacquebord deed vijfendertig jaar lang onderzoek naar de exploitatie van de poolgebieden. Op basis van zijn expedities beschrijft hij hoe de bewoners van het gebied door de eeuwen heen onder barre omstandigheden hebben overleefd. Hij vertelt over de jacht op walvissen en ijsberen, walrussen en zeehonden, over hoe men steenkool uit de bevroren grond haalde en hoe men er tegenwoordig olie en gas wil winnen. En ook hoe natuurbeschermingsorganisaties de gebieden proberen te beschermen.

Dit boek in de pers

Zijn relaas over de verwoesting van de kwetsbare poolnatuur is huiveringwekkend. (...) Op vernuftige wijze vervlecht Hacquebord heden en verleden.  
NRC  

Een belangrijk boek over de meest onontgonnen gebieden van de aardbol. Om het koud van te krijgen, maar warm aanbevolen.  
De Volkskrant  

Zijn wetenschappelijke bevindingen koppelt hij soepeltjes aan de beschrijving van persoonlijke indrukken. Dat maakt het levendig en toegankelijk voor een breed publiek.  
Dagblad Van Het Noorden  

De combinatie van vakkennis, sappige anekdotes en persoonlijke betrokkenheid leveren een boeiende, zeer onderhoudend geschreven studie op.  
GESCHIEDENIS MAGAZINE  

Details:

Auteur(s)Louwrens Hacquebord
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045027906
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's1
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte783 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten