Wir schaffen das!-   eReader eBook

Frank Vermeulen • eBook

€ 8,99

Direct downloaden

Wir schaffen das! is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Europese vluchtelingencrisis dreigt in Duitsland de proporties aan te nemen van de grootst denkbare ramp. Het asielsysteem is ineengestort, net als het nieuwe Duitse zelfbeeld van ontspannen levensgenieters. De gastvrijheid van de Duitse Willkommenskultur stuit op de grenzen van vreemdelingenhaat en racisme. Hoeveel komen er nog? Kan Duitsland dit aan? Wat betekent de komst van zo veel mensen met een totaal andere cultuur voor de eigen Duitse identiteit? Bezorgde burgers marcheren door de steden. Neonazi’s terroriseren asielzoekers en steken hun huizen in brand. De rechts-populistische partij AfD bepleit het neerschieten van vluchtelingen aan de grens. En bondskanselier Angela Merkel mag dan in het buitenland geprezen worden om haar standvastige ‘Wir schaffen das’-mentaliteit, maar in eigen land raakt zij geïsoleerd en zoekt zij de weg terug naar aanscherping van het asielbeleid. Wir schaffen das! vertelt hoe de Duitsers in een halfjaar van optimistische globalisten veranderden in benauwde grensbewakers van de eigen identiteit. Frank Vermeulen (1958) was van 2012 tot 2016 correspondent voor nrc Handelsblad in Berlijn.

Dit boek in de pers

Pegida en de opkomst van de populistische, xenofobe AfD (Alternative für Deutschland) vormen de belangrijkste thema’s van Wir schaffen das!, het boek waarmee Frank Vermeulen, oud-Duitslandcorrespondent van deze krant, op heldere wijze het actuele Duitsland analyseert. Eigen inzichten wisselt hij daarin af met die van politicologen, historici, journalisten en andere deelnemers aan de Duitse samenleving.  
NRC  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het vluchtelingenprobleem
  • intelligente non-fictieverhalen

Details:

Auteur(s)Frank Vermeulen
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
ISBN9789035144354
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's141
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte335 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten