Woeste jaren-   eReader eBook

Rodrigo Hasbún • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Woeste jaren is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De familie Ertl vestigt zich in de jaren vijftig in Bolivia. Vader Ertl - de fotograaf van veldmaarschalk Erwin Rommel - werkte als cameraman samen met Leni Riefenstahl en was in ongenade gevallen. In Bolivia trekt de droom van een expeditie naar Paitití, een legendarische Inka-stad in de jungle, hem als onvervalste avonturier enorm aan. Monika, zijn oudste dochter, heeft hetzelfde avontuurlijke karakter als haar vader en neemt later nog grotere risico's door zich aan te sluiten bij een guerrillabeweging. De ondernemende buitenkant van de Ertls kan niet verhullen dat de familie gestaag uiteenvalt door de worstelingen van haar gezinsleden en hun reactie op de zelfverkozen verbanning naar Bolivia. Woeste jaren is een korte, intense roman over deze Duitse familie in een van de armste landen van Zuid-Amerika, die gebaseerd is op historische gebeurtenissen.

Dit boek in de pers

Hoe goed Hasbun schrijft, toont zich wellicht allereerst in zijn slotzinnen - misschien wel het moeilijkste waarmee een auteur te worstelen heeft. Bijna steeds komen ze aan als een mokerslag. Zoals ook het tweede deel van het boek het eerste een draai geeft die de lezer regelmatig naar adem doet happen.  
NRC  

Slechts 126 paginas dik, maar wat een rijkdom! (...) De roman, die ruim vier decennia beslaat, is een fragmentarische roman. We lezen dus niet alles. En juist het fragmentarische karakter van de roman geeft de lezer de ruimte om zelf aan het verhaal te werken. Het weglaten, het verzwijgen heeft zodoende een functie, want van uitleggerige romans hebben we er al genoeg. (...) Mooi en goed geschreven.  
Het Parool  

Hij is geen goede schrijver. Hij is één van de grootste.  
JONATHAN SAFRAN FOER  

De literatuur van Rodrigo Hasbún heeft een opvallende kracht. Haar lezen is als instappen in de "postkoets langs de afgrond" om met Pessoa te spreken: een reis naar de rand van het ravijn.  
EL PAIS  

De patriarch van de Ertls is een verlichte geest die bij gebrek aan actie verandert in een beest in gevangenschap.  
EL MUNDO  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen over familiegeschiedenissen
  • boeken over Zuid Amerika

Details:

Auteur(s)Rodrigo Hasbún
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Brigitte Coopmans
ISBN9789025448028
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's128
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte603 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten