Ze noemden me duivelskind-   eReader eBook

Elaine Deprince, Michaela Deprince • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Ze noemden me duivelskind is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Michaela DePrince werd in 1995 geboren in het door een bloedige burgeroorlog geteisterde Sierra Leone. Als haar vader door rebellen wordt vermoord en haar moeder aan ondervoeding sterft, wordt Michaela in een weeshuis geplaatst. Daar noemen ze haar duivelskind door de witte vlekken op haar huid. Ze wordt verwaarloosd en mishandeld, totdat een Amerikaans echtpaar haar op vierjarige leeftijd adopteert. Michaela blijkt maar één wens te hebben: ballerina worden. Haar adoptieouders stimuleren haar liefde voor ballet en laten haar les nemen. Michaela blijkt een natuurtalent en vecht zich in de harde en door vooroordelen gekenmerkte wereld van ballet een weg naar de top. Ze noemden me duivelskind vertelt op indrukwekkende wijze hoe Michaela DePrince uitgroeit van oorlogswees tot beroemd ballerina.

'Een van de meest inspirerende boeken die ik las dit jaar.' Twan Huys

'Een bitterzoet verhaal, waar mijn hart van opleeft en tegelijkertijd van breekt.' Daphne Deckers

'Wat een getalenteerde, gedreven en prachtige jonge vrouw. En wat een schitterend verhaal. Net een sprookje. Ongelooflijk!' Magali Messac, ballerina en Michaela's grote voorbeeld


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Tegen alle vooroordelen je droom waarmaken: echte helden

Waargebeurde verhalen zijn soms onwaarschijnlijker dan fictie. Een weeskind uit Sierra Leone wordt door een Amerikaans echtpaar geadopteerd en vecht zich naar de top als ballerina. Tot daar het verhaal. Maar wat het boek echt hartverscheurend mooi maakt, is dat Michaele DePrince toont hoe moed, opoffering en niet aflatende volharding alle vooroordelen en tegenslagen overwint. Een boek dat niet enkel een onwaarschijnlijk verhaal brengt, maar ook inspirerend en hoopgevend is.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over sterke vrouwen
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)Elaine Deprince, Michaela Deprince
UitgeverijThe House Of Books
Vertaler(s)Monique Eggermont
ISBN9789048820887
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's176
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3319 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten