Zeik en de moord op de poetsvrouw van Hugo Claus-   eReader eBook

Herman Brusselmans • eBook

€ 8,99

Direct downloaden

Zeik en de moord op de poetsvrouw van Hugo Claus is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Heeft de arme poetsvrouw van Hugo Claus het verdiend om brutaal te worden afgeslacht in 1961? Dat is een vraag die een antwoord verdient, en door wie anders kan dit antwoord geleverd worden dan door de Moordbrigade van Gent, bestaande uit commissaris Übertrut en z’n rechercheurs Zeik, El Bazaz, Compas en Broekgat? Übertrut is enigszins nerveus omdat hij gepasseerd is voor de baan van hoofdcommissaris, en hij jaagt z’n secondanten tot het uiterste om de onverlaat die de poetsvrouw heeft omgebracht in te rekenen. Zeik en de zijnen gaan niet over één nacht ijs en als de wiedeweerga ondervragen ze verdachten als neef Vic, tante Rina, schoonzus Odile, en natuurlijk ook die dekselse Hugo Claus en z’n pronte secretaresse. De spanning stijgt, de moordenaar lijkt door de mazen van het net te glippen, en Zeik & Co werken de klok rond. Wat zal het resultaat van dit alles zijn? Zeik en de moord op de poetsvrouw van Hugo Claus is na Zeik opnieuw een whodunit die tot nagelbijten bij de lezer leidt, die het bloed door je aderen doet razen, en waarvan je je op den duur afvraagt: waar blijft die Brusselmans het in godsnaam allemaal vandaan halen? Kortom, deze thriller kan beschouwd worden als onvervangbaar, onimiteerbaar en onmisbaar, althans in z’n genre. Een topprestatie van de ouwe Brusselmans. Herman Brusselmans (1957) publiceerde reeds bijna zeventig romans. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver. Over Zeik (2014): ‘Een vintage Brusselmans. Zeik is een absurdistische whodunit die herinneringen oproept aan zowel Don Quichote als inspector Clouseau. Nimmer las ik een thriller waarin alles zo als een zwerende vinger klopte.’ NRC Handelsblad **** ‘Stilistisch overklast hij alle hedendaagse Vlaamse thrillerschrijvers, die plots een écht literaire auteur in hun midden moeten dulden.’ Focus Knack ‘Er is alle reden om aan te nemen dat inspecteur Zeik weleens de Gentse Maigret of Hercule Poirot zou kunnen worden.’ HP/de Tijd ‘Het doet denken aan de thrillers in de Q-reeks van Jussi Adler-Olsen.’ Theo Hakkert, Wegener ‘Zeik is 190 pagina’s gniffelen.’ Humo ‘Brusselmans heeft tussen alle absurdistische grappen en grollen door een puik geplotte thriller afgeleverd. Gelukkig is de tweede Zeik-roman in aantocht.’ Vrij Nederland

Dit boek in de pers

Er is alle reden om aan te nemen dat inspecteur Zeik weleens de Gentse Maigret of Hercule Poirot zou kunnen worden.  
HP/DE TIJD  

Een verademing tussen die thrillerauteurs.  
HEBBAN.NL  


Reviews & recensies

Brusselmans steekt Pieter Aspe naar de kroon. Het misdaadgenre heruitgevonden.

Met Brusselmans weet je nooit of iets om te lachen of om te huilen is. Ook als hij zich op het pad van de literaire thriller begeeft. Met de introductie van politie-inspecteur Zeik vindt Brusselmans het genre opnieuw uit. De klassieke ingredienten van een moordcomplot - motief, middel, gelegenheid - worden door de auteur vakkundig vermangeld tot een verbluffende pastiche. Brusselmans' handelsmerk - hilarisch absurde dialogen - stuwen een bij de haren gerukte plot vooruit naar een compleet van de pot gerukte ontknoping. Maar het is allemaal minder absurd dan het lijkt. De met cynisme en sarcasme gewapende personages proberen hardnekkig hun eenzaamheid en doodsangst te lijf te gaan. En falen hierbij uiteraard grandioos en met stijl. Brusselmans heeft iets van een duivelse poppenspeler die zijn personages als marionetten gekke dansjes laat opvoeren. Als toeschouwer kan je wel zitten lachen, maar de angst is nooit ver weg.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • spanning met humor
  • detectives over politiezaken

Details:

Auteur(s)Herman Brusselmans
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044628753
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's140
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte1223 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieZeik
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten