Zeldzame aarden-   eReader eBook

Sandro Veronesi • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

Zeldzame aarden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Binnen een tijdsbestek van 24 uur verliest een man de controle over zijn gehele leven. Zonder het te weten blijkt hij in zee te zijn gegaan met een louche compagnon. Hij vindt zijn kantoor verzegeld en ontdekt dat zijn compagnon is gevlucht en hem met de problemen heeft opgezadeld. Ook breekt hij definitief met zijn vriendin, terwijl intussen zijn dochter van huis is weggelopen. Hij voelt zich opgejaagd en vlucht, maar de plotselinge puinhoop van zijn leven maakt op hem ook de indruk van een nauwkeurig ontwerp. Deze man is Pietro Paladini, de statische held uit Kalme chaos, die wij negen jaar later in een omgekeerde situatie tegenkomen, dolend op zoek naar het gewone leven dat hij plotseling is kwijtgeraakt, of - en dat zal zijn ontdekking zijn - dat hij nooit echt heeft gehad. Sandro Veronesi (1959) is de belangrijkste Italiaanse auteur van het moment. Hij mocht de Premio Campiello en de Premio Strega in ontvangst nemen, de belangrijkste literaire prijzen van Italië. Zijn werk werd internationaal meermalen bekroond en is in tientallen landen vertaald. In Nederland verschenen van zijn hand onder meer de bestsellers In de ban van mijn vader en Kalme chaos. Over Kalme chaos: ‘Meesterlijk, want scherpzinnig en onweerstaanbaar grappig door zijn feilloze gevoel voor schijnbaar onbenullige details, beschrijft Veronesi hoe Pietro de kalme chaos, dat wachten op de storm van verdriet die maar niet komt, ondergaat.’ de Volkskrant ‘Een geraffineerde roman over het verschil tussen succes en geluk. Het boek verleidt de lezer tot belangrijke reflecties over de menselijke conditie in het huidige tijdsgewricht, over de onderhuidse spanningen tussen succeseconomie en persoonlijk geluk.’ Trouw ‘Hoogstaande literatuur en pageturner tegelijk, wat wil een mens nog meer?’ het Parool

Dit boek in de pers

Man op de rand  
De Standaard  

De opvolger van Veronesi's bestseller 'Kalme chaos' moet het hebben van kleine observaties  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

Het vervolg op 'Kalme Chaos'. Hoe ging het verder met het hoofdpersonage uit deze mooie roman?

Mijn eerste kennismaking met Veronesi dateert van jaren terug, toen 'Kalme Chaos' in het Nederlands verscheen. Alhoewel ik het meteen een schitterend boek vond, dacht ik in eerste instantie dat het mij toch niet heel lang zou bijblijven. Maar dat bleek fout. In de loop van de jaren heeft het verhaal van Pietro Paladini, de man die op één dag een vrouw het leven redt en zijn eigen vrouw verliest, zich steeds harndekkiger in mijn geheugen genesteld. Ik ben er uiteindelijk nooit meer van losgekomen. Iemand beschreef het boek ook als 'het verhaal van de man die zich in het oog van de storm bevindt, en zich verwonderd afvraagt wanneer de orkaan in alle hevigheid zal toeslaan'. In Zeldzame gronden is Pietro Paladini terug. Dit keer is de normaliteit en de banaliteit van het leven, waarover hij zich in Kalme Chaos zo verwonderde, helemaal zoek. De man bevindt zich midden de puinhopen van zijn uiteenvallend bestaan en moet op zoek naar de normaliteit. In interviews zei Sandro Veronesi dat hij na Kalme Chaos dacht klaar te zijn met het betreffende verhaal. Maar uiteindelijk werd hij door zijn zelfgeschapen personage teruggeroepen. Het verhaal was niet af. Dit boek moest ook nog geschreven worden. Veronesi schrijft uiterst geraffineerd. Aan de hand van kleine, schijnbaar anekdotische tafereeltjes geraak je helemaal in de ban van zijn unieke personages. Het lijkt zo gewoon, maar jaren later blijk je nog steeds helemaal in de ban van zijn meesterlijke roman.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over tegenslag
  • Italiaanse auteurs

Details:

Auteur(s)Sandro Veronesi
UitgeverijPrometheus
Vertaler(s)Rob Gerritsen
ISBN9789044628395
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's335
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte1081 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten