Zeven soorten honger-   eReader eBook

Renate Dorrestein • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 3 dagen geleden.

Zeven soorten honger is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Zeven soorten honger speelt zich af in een exclusief kuuroord aan de Nederlandse kust, waar maatschappelijk geslaagde mannen hun overtollige kilo's proberen kwijt te raken. In dit statige landhuis worden amper calorieën geserveerd en krijgt het begrip lichaamsbeweging nieuwe dimensies. Voor de gasten staat er veel op het spel: ze mogen pas weg als ze hun streefgewicht hebben bereikt. Wie opgeeft, betaalt een netto jaarinkomen als boete. En díe dreiging blijkt te werken. Toch kampen Nadine en Derek Ravendorp, het echtpaar achter dit succesvolle instituut, met problemen die ze ondanks hun lange, gelukkige huwelijk niet met elkaar kunnen delen. Hoe lang kunnen die geheimen nog verborgen blijven? Wie is die zwerver die door Nadine wordt binnengesmokkeld? Hoe goed is Derek eigenlijk in boekhouden? En vooral: hoe loopt het af met het anorexia-meisje dat door haar vader is meegenomen naar de prestigieuze afslankvilla? Zeven soorten honger biedt voedsel voor de geest zoals alleen Renate Dorrestein het kan opdienen. Een spannende, lichtvoetige en energieke roman over een van haar grote thema's: eten of gegeten worden. En natuurlijk over de liefde. Ze schreef misschien wel het lekkerste boek voor deze zomer.

Dit boek in de pers

Dorrestein weet precies hoe ze hartverscheurend kan schrijven.  
NRC  

In een kordaat soort proza laat Renate Dorrestein de zaken in een afvalvilla voor rijken geheel uit de hand lopen.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Spannend en onderhoudend boek met vele maatschappelijke thema’s. Heel vlot geschreven, leest als een trein.

Je kunt het gerust aan een vakvrouw als Renate Dorrestein over laten om een verhaal uit de hand te laten lopen. In dit boek lopen de spanningen op het afslankinstituut en binnen het huwelijk van Derek en Nadine steeds verder op, en Dorrestein weet dat allemaal erg vlot te beschrijven. Dorrestein begeeft zich met dit verhaal op vertrouwd terrein. Mensen die de strijd aangaan binnen een afgesloten gemeenschap is een terugkerend thema in veel van haar romans. Zo’n gemeenschap lijkt vaak een surrogaat te zijn voor een gezinssituatie. Daarnaast komt eten vaak voor in haar werk. Zo beschrijft ze in Het perpetuum mobile van de liefde de zelfmoord van haar zus, die aan een eetstoornis leed. In dit boek stelt Dorrestein terloops verschillende wezenlijke psychologische en maatschappelijke vragen aan de orde. En tegelijkertijd is het gewoon een spannend boek. Erg goed gedaan!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over overgewicht
  • boeken over kuuroorden

Details:

Auteur(s)Renate Dorrestein
UitgeverijPodium B.V. Uitgeverij
ISBN9789057598005
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's180
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1420 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten