Zie de dromers-   eReader eBook

Imbolo Mbue • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zie de dromers is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Jende Jonga is een jonge immigrant uit Kameroen, die naar de Verenigde Staten is vertrokken in de hoop op een beter leven voor hemzelf, zijn vrouw Neni en hun zesjarige zoon. In het najaar van 2007 lijkt het geluk hem toe te lachen: hij krijgt een baan als chauffeur van Clark Edwards, een topman bij Lehman Brothers, die van zijn nieuwe werkkracht punctualiteit, discretie en vooral loyaliteit verlangt. Bovendien biedt Clarks vrouw Cindy Neni een riant betaalde baan als huishoudster.

Hoop gloort op een betere toekomst in de VS voor Jende en Neni. Maar er schuilen duistere geheimen in de wereld van de macht en het grote geld, en weldra ontdekken Jende en Neni barsten in de façades van hun werkgevers.

De financiele wereld schudt op zijn grondvesten door de onverwachte val van Lehman, en als Jende zijn baan dreigt te verliezen, komt de relatie met zijn vrouw Neni ook in het gedrang. De levens van de Jonga's en de Edwards krijgen een dramatische wending, die Jende en Neni voor een uiterst moeilijke keuze plaatst.

Met empathie, inzicht en droge humor vertelt Imbolo Mbue een meeslepend verhaal over de klassenmaatschappij, raciale kwesties, het huwelijk en de valkuilen van de Amerikaanse Droom.

Een meeslepende roman in de traditie van Khaled Hosseini over imigratie, het huwelijk, ras en de valkuilen van de Amerikaanse Droom.
de eci redactie

Dit boek in de pers

Prachtig geschreven, met een fijnbesnaarde voelspriet voor maatschappelijke verhoudingen.  
LIBRARY JOURNAL  

Mbue verkent met haar verhaal alle hoeken van de emotionele strijd van mensen die hogerop proberen te komen, met oog voor hun leven van allledag…Een ongelooflijke prestatie.  
ELLE  

Realistisch, tragisch, en desondanks mild voor al zijn personages - dit is een bijzonder boek.  
KIRKUS REVIEWS  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de Amerikaanse Droom
  • romans over klasseverschillen

Details:

Auteur(s)Imbolo Mbue
UitgeverijHollands Diep
Vertaler(s)Anne Jongeling
ISBN9789048825608
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's336
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3057 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten