Zo dicht bij Amsterdam-   eReader eBook

Jan Donkers • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zo dicht bij Amsterdam is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

`Een stedenbouwkundige vergissing al snel nadat er in de jaren twintig de eerste woonbuurten waren verrezen, werd Amsterdam­Noord zo genoemd. Het weerhield de gemeente er niet van deze `vergissing flink uit te breiden, tot het een middelgrote stad buiten de stad werd die het nu is. Jan Donkers werd er geboren. In Zo dicht bij Amsterdam ziet hij met wrok en liefde om naar de stad van zijn jeugd. En omdat Amsterdam­Noord zich ontwikkelt, doet dit boek zich ook: in deze nieuwe editie blijkt er een hoop hersteld te zijn aan aan een gebied met zo n moeizame geschiedenis.

Dit boek in de pers

In een even vermakelijk als leerzaam en historisch verantwoord boek schetst Donkers de ontwikkeling van stedenbouwkundige vergissing tot bruisend creatief centrum benoorden het IJ.  
De Volkskrant  

Donkers is bij uitstek degene met wie ik graag meereis, of hij nu naar de Machu Picchu afreist of de pont neemt naar Amsterdam-Noord.  
De Groene Amsterdammer  

Donkers schrijft zo lekker dat dit boek ook voor iemand die niet van plan is ooit een voet in Noord te zetten een genoegen is.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Amsterdam
  • toegankelijke boeken over geschiedenis

Details:

Auteur(s)Jan Donkers
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045024936
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's213
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte766 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten