Zo zag de waarheid er op donderdag uit-   eReader eBook

Victor Klemperer • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Zo zag de waarheid er op donderdag uit is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Direct nadat Duitsland de Eerste Wereldoorlog verloren had en keizer Willem II naar Nederland was gevlucht, ontstond er in het land een machtsvacuüm. Daarin voerden maatschappelijke en politieke krachten een gewelddadige strijd om de heerschappij, van communisten, sociaaldemocraten, monarchisten, militaristische groeperingen tot antidemocraten. Het leek wel een burgeroorlog – naar schatting drieduizend mensen kwamen erbij om het leven. Vooral in Berlijn en München ging het er hard aan toe – en in deze laatste stad zat Victor Klemperer, die zich toen al als levenstaak had gesteld ‘te observeren, vast te leggen en te bestuderen’. Zijn ooggetuigenverslagen zijn van een ongekende kracht. Zo zag de waarheid er op donderdag uit is zijn verslag van de Duitse revolutie – aangevuld met twintig jaar later geschreven overpeinzingen, waarin hij (met de kennis over de Weimarrepubliek en het naziregime) de ontwikkelingen van die paar turbulente maanden in een breder perspectief heeft geplaatst. Dit is geschiedschrijving in het oog van de orkaan, op de huid van de tijd.

Dit boek in de pers

In Zo zag de waarheid er op donderdag uit zijn herinneringen en reportages bijeengebracht. Het levert opnieuw een buitengewoon empathische en scherpzinnige analyse op van de chaos van een revolutie, die laat zien hoe een linkse dictatuur zonder veel moeite in een rechtse verandert.  
NRC  

Scherpe notities van de revolutionaire chaos in München  
De Volkskrant  

Een indringend verslag van de Duitse revolutie.  
Historisch Nieuwsblad  

Victor Klemperer leidt ons door de wirwar van die bewogen tijd in München met inlevingsvermogen, fijnzinnigheid en een scherpe blik. […] Onontbeerlijke lectuur.  
CHRISTOPHER CLARKE  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • intelligente non-fictieverhalen
  • non-fictie

Details:

Auteur(s)Victor Klemperer
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)W. Hansen
ISBN9789045030951
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's190
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte4550 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten