Zoektocht naar het paradijs-   eReader eBook

Arita Baaijens • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Zoektocht naar het paradijs is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na een persoonlijke crisis reist Arita Baaijens af naar het Altajgebergte in het zuidwesten van Siberië, waar het legendarische Shambhala te vinden zou zijn, een aard paradijs in een doolhof van gletsjers en ravijnen. Onvermoeibaar trekt de reizigster te paard over besneeuwde bergen en door donkere wouden waar wolven en beren wonen. Onderweg ontmoet ze biologen, sjamanen en profeten, maar het paradijs blijft onvindbaar, zelfs na jaren zoeken. Ze raakt geïntrigeerd door het geloof van lokale bewoners in heilige natuur en vraagt zich af hoe landschap en geest elkaar beïnvloeden. Hoe fantasie zich van de werkelijkheid onderscheidt. En of de wetenschap het monopolie op waarheid bezit. Een onverwachte wending in de zoektocht naar het paradijs zet het leven van de ontdekkingsreizigster volledig op zijn kop en tegelijkertijd weer op de rails.

Dit boek in de pers

Baaijens heeft een schitterende reis gemaakt en doet de bewoners van het Altajgebergte eer met dit boek.  
NRC  

Baaijens lijkt geboren in de verkeerde eeuw. Sterk, koppig, met lef. (...) Baaijens weet als geen ander de verrukking te beschrijven van het ontmoeten van al die bijzondere mensen, al die vergeten valleien vol oud-gelovigen en kromme natuurvrouwtjes in houten huisjes. al die zandpaden, het zwemmen in al die ijzige bergmeertjes, al die kolkende bergstromen met telkens andere waterkleuren, en al die velden propvol orchideeën. Haar route is ook nog eens cirkelvormig, door vier landen, die je alle vier beter leert kennen.  
Nederlands Dagblad  

Prachtig en indrukwekkend boek van een bijzondere tocht.  
VPRO Boeken  

Van deze loodzware tocht met extatische momenten blijft heel wat hangen, zeker ook de gedachte dat een Altaj-nomade nooit méér van de natuur neemt dan hij kan gebruiken. Of, zoals de auteur het formuleert: 'Yes we can, zul je niet zo snel horen in dit land van herders en sjamanen'!  
SCRIPTOR  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Mooi verslag van een ontdekkingsreis in Centraal-Azië.

In 2013 maakt Arita Baaijens een grote reis naar het Altajgebergte in het hart van Centraal-Azië. Dit gebied grenst aan de China, Kazachstan, Mongolië en Rusland. Een behoorlijk onherbergzaam gebied. Ze is gelukkig niet alleen, de Amerikaan Wayne Poulson gaat met haar mee. Ze financiert de reis door het te filmen voor OutWildTv. In dit boek doet ze een uitgebreid verslag van deze reis. Elk hoofdstuk begint met een kaart van het land, en verder beschrijft ze nogal minutieus de route, het weer, het landschap en de dingen die ze meemaakt. Voor mij af en toe iets te uitgebreid. Uiteindelijk vond ik het boek toch de moeite waard. Mooi is dat Arita je niet alleen een kijkje gunt in de omgeving waar ze zich bevindt, maar ook in haar eigen innerlijk. Ze laat je meeleven als iets de moeite waard is, of juist weer heel moeilijk. Je kunt dit boek ook lezen als een zoektocht naar de essentie van het bestaan, en dat maakt dit boek toch tot een bijzondere ervaring. En wat ze zelf ontdekte vind ik ook prachtig: ‘De meest opzienbarende vondsten zijn altijd het resultaat van toeval en van gebeurtenissen die je niet kunt plannen.’

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over zoektochten
  • lichtvoetige verhalen

Details:

Auteur(s)Arita Baaijens
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045029788
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's338
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2932 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten