Zolang er leven is-   eReader eBook

Hendrik Groen • eBook eci.be lezers

€ 12,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 7 uur geleden.

Zolang er leven is is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

We leerden Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken.

Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

De pers over Zolang er leven is

'De dagboekfragmenten zijn charmant, soms hilarisch.' Elsevier

'Op elke dag wordt weer even geniaal gereflecteerd. Actualiteit, humor en de zwaarte van het leven komen in perfecte balans aan de orde.' **** Boekenkrant

'Instant humeur-oppepper!' Zin

Dit boek in de pers

De onvolmaaktheden van deze dagboeken passen perfect bij de ‘auteur’ en zijn ‘omstandigheden’. Behendige psychologische manipulatie, kortom. Het maakt het lezen van Zolang er leven is wel tot een interessante ervaring: niet als een dagboek maar als pijnlijke analyse van een steeds kleiner wordende dodelijk, saaie wereld in verval.  
NRC  

De dagboekfragmenten zijn charmant, soms hilarisch.  
Elsevier  

Toch is het ook in dit tweede deel vooral de maatschappijkritische lading die de oude man zijn dagboekfragmenten meegeeft die het uniek maakt. Gecombineerd met de rake (en vermakelijke) beschrijvingen van zijn medebewoners en ouderdom in het algemeen, heeft Groen hier vrijwel zeker weer een hit te pakken.  
Hebban.nl  

In 'Zolang er leven is. Het tweede geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar' werkt de mysterieuze Groen verder aan zijn hilarisch portret van de bejaardenindustrie.  
KNACK.BE  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Realistische beschrijving van een steeds kleiner wordende wereld bij het stijgen der jaren.

Je zult oud worden! De meeste mensen proberen door gezond te leven een zekere respectabele leeftijd te bereiken, maar of het zo leuk is allemaal? Vrienden die overlijden, je eigen lichamelijke en geestelijke aftakeling, om dan je laatste dagen in een verzorgingstehuis te moeten slijten. Ik weet het niet hoor. Hendrik Groen beschrijft in dit boek hoe het leven dan is. Rustig voortkabbelend in het algemeen, met hier en daar wat tips om het leven daar te veraangenamen. Hij denkt na over zijn eigen levenseinde, maar besteedt ook wat tijd aan de actualiteit. uiteindelijk geeft dit boek een pijnlijke analyse van een steeds kleiner wordende wereld. Intussen wordt op literair niveau heftig gespeculeerd. Wie zit er achter het pseudoniem Hendrik Groen?

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over verzorgingstehuizen
  • grappige boeken

Details:

Auteur(s)Hendrik Groen
UitgeverijJ.M. Meulenhoff
ISBN9789402305272
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte865 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten