Zondagskind-   eReader eBook

Leena Lander • eBook

€ 17,99

Direct downloaden

Zondagskind is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een intrigerend verhaal over de grenzen tussen wet en moraal en tussen vertellen en verzwijgen Risto Salin stapt uit zijn huwelijk, zegt zijn baan op en gaat in het huisje wonen dat hij heeft geërfd van zijn grootmoeder. Deze Saida heeft hem opgevoed, maar hij heeft haar nooit echt leren kennen. Over haar verleden zweeg ze tot in het graf. Risto wil uitzoeken waarom, want hij wil weten of daar zijn eigen rusteloosheid vandaan komt. Risto’s naspeuringen voeren hem terug naar Saida’s jeugdjaren in de eerste decennia van de twintigste eeuw en de burgeroorlog die Finland toen verscheurde. Zijn ontdekkingen dwingen hem om het leven van zijn grootmoeder en de heersende opvattingen over de burgeroorlog te herzien. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor de manier waarop hij zelf in het leven staat.

Dit boek in de pers

Tien jaar wachten wordt beloond.  
De Volkskrant  

Op een afstandelijke toon, die toch meelevend is, schetst Lander de ervaring van een hele reeks dorpelingen. De roman toont hoezeer primitieve instincten in oorlogstijd primeren op de ideologie.  
Trouw  

Net als in haar eerdere boeken weet de Finse Leena Lander (1955) ook in Zondagskind geschiedenis en een spannend verhaal weer moeiteloos te mengen.  
NOORDHOLLANDS DAGBLAD  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over familiegeschiedenissen
  • verhalen uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Leena Lander
UitgeverijWereldbibliotheek
Vertaler(s)Marja-Leena Hellings
ISBN9789028441385
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's343
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3129 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten