Zweedse laarzen-   eReader eBook

Henning Mankell • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zweedse laarzen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op een herfstnacht schrikt ex-chirurg Fredrik Welin wakker: zijn huis, op een eilandje in de Oostzee, staat in lichterlaaie. Ternauwernood weet hij het brandende huis te ontvluchten. Hij heeft nog net tijd om twee linkerlaarzen aan te trekken. De volgende morgen is zijn woning tot de grond toe afgebrand. Fredrik moet zijn leven opnieuw vorm zien te geven, en dat terwijl hij wordt beschuldigd van brandstichting. Hij voelt zich oud en ontheemd, zelfs als zijn grillige dochter opduikt om hem te steunen. Maar dan ontmoet hij de jonge journaliste Lisa. Zij wekt heel andere gevoelens in hem op; gevoelens die hij bijna vergeten was.

Dit boek in de pers

De mooiste fragmenten zijn bespiegelingen waarin hij zijn personage onsentimenteel maar raak laat reflecteren over de onvoorspelbaarheid van het leven. De prachtige laatste regels spreken boekdelen.  
De Standaard  

Zweedse laarzen heeft de toon, stijl, vorm en compositie van een weloverwogen literaire roman over een eenzame man wiens huis afbrandt. Dit boek telt zijn laatste woorden, het is zijn literaire testament. Daarom is de slotpassage zo aangrijpend.  
NRC  

Zweedse laarzen is een boek over herinneren, zoals Mankells dit voorjaar verschenen autobiografie Drijfzand dat was. Er wordt ontroerend herinnerd.  
De Volkskrant  

Maar het gaat Mankell er in deze roman toch vooral om dat zijn hoofdpersonage de balans van zijn leven opmaakt, en uitgroeit tot een man die in het staartstuk van zijn leven echte existentiële vragen onder ogen wil zien.  
Nu.nl  


Reviews & recensies

Een prachtig verhaal over kwetsbare mensen op een afgelegen eiland in het Scandinavische najaar

De hele wereld kent de onlangs overleden Henning Mankell van zijn 'Kurt Wallander' serie, waarvan tientallen miljoenen exemplaren in vele talen over de toonbank gingen, en die ook grote bekendheid kreeg als de BBC-serie Wallander. 'Zweedse laarzen' kwam een week nadat Mankell overleed in het Nederlands uit. Mankell neemt je opnieuw mee naar het leven van ex-chirurg Fredrik, die we al kennen uit de internationale bestseller 'Italiaanse schoenen'. Ook dit keer leest het verhaal als een snijdend spannende thriller. Fredriks huis op een eiland in de Oostzee staat opeens midden in de nacht in brand. Hij kan zich in veiligheid brengen op twee in de haast aangetrokken linker laarzen en weet niet wat er aan de hand is als hij de volgende dag de smeulende puinhopen bekijkt, behalve dat hij zelf wordt aangezien als brandstichter. In die verwarrende periode ontmoet hij journaliste Lisa die hem vlagen van jeugdige verliefheidsgevoelens bezorgt, gevoelens die hij zo lang niet gevoeld had. Het zijn deze ingrediënten die het zo'n prachtig werk maken: kwestbare mensen op een afgelegen eiland in het Scandinavische najaar. Prachtig leesvoer voor lange donkere winteravonden.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over antihelden
  • verhalen uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Henning Mankell
UitgeverijDe Geus
Vertaler(s)Clementine Luijten, Jasper Popma
ISBN9789044535723
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's369
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1873 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten