39 Steps

Regisseur(s): Alfred Hitchcock
Godfrey Tearle, Lucie Mannheim, Madeleine Carroll, Peggy Ashcroft, Robert Donat • DVD

€ 5,99

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Alfred Hitchcock wordt gezien als één van de beste en belangrijkste filmregisseurs die ooit heeft geleefd. ‘The Master of Suspense’ werd geboren in Engeland, en zette al tijdens de periode van de stomme film in de jaren 20 zijn eerste stappen als filmregisseur. In 1940 vertrok hij naar de VS, waar hij zijn meest beroemde films maakte, zoals Psycho en Rear Window. The 39 Steps wordt samen met The Lady Vanishes gezien als Hithcocks beste werk uit zijn Britse periode. Het is zijn eerste echte meesterwerk.

Als tijdens een theatervoorstelling in Londen een pistoolschot klinkt, botst Richard Hannay in alle consternatie op de doodsbange Annabella Smith. Hij neemt haar mee naar zijn appartement, maar nog dezelfde nacht wordt ze vermoord. Met haar laatste woorden vertelt ze Hannay over een spionagecomplot. Nu de politie hem verdenkt van de moord, slaat Hannay op de vlucht naar Schotland, in een ultieme poging de werkelijke daders te ontmaskeren.

In The 39 Steps zijn al veel van de elementen terug te vinden, die het latere werk van Hitchcock zo kenmerkten. Een onschuldige man die moet vluchten, de MacGuffin (een element dat de plot in gang zet, maar uiteindelijk van geen belang is voor het verhaal) en een memorabele climax. Ook zien we de regisseur zelf in een cameo (na ongeveer 7 minuten), net als in bijna al zijn latere films. In een verkiezing van het British Film Institute voor de Beste Britse film van de 20e Eeuw eindigde The 39 Steps als vierde.

Er zijn nog geen reviews voor dit product

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

EAN8713053013768
TaalEngels
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur83
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatMono
LeeftijdsindicatieVanaf 9 jaar
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • PAL/REGION 2// BY ALFRED HITCHCOCK

Recent bekeken producten