Blue Kite

Regisseur(s): Zhuangzhuang Tian
Tian Yi, Wenyao Zhang, Xiaoman Chen • DVD

€ 9,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De door Mao uitgeroepen Honderd Bloemen Campagne waarmee de Chinese burgers in 1957 worden uitgenodigd kritiek op de partij te uiten, blijkt een valstrik te zijn. Iedereen die het lef heeft dat te doen, wordt als vijand naar kampen afgevoerd. Zo ook Tietous vader die door een collega als 'medestander' wordt aangewezen. Tietou ziet zijn vader nooit meer terug.

Tietous moeder hertrouwt met de door wroeging gekwelde collega, die onder invloed van de gevolgen van De Grote Sprong voorwaarts, vroegtijdig sterft. Wanneer zij tenslotte een verstandshuwelijk aangaat met een hooggeplaatse partijfuncionaris brengt dat evenmin geluk. Hij wordt in 1966 door de Rode Gardisten als klassevijand gearresteerd.

The Blue Kite, een ontroerende aanklacht tegen het Chinese bewind uit de vijftiger en zestiger jaren, laat zien hoe een Chinese familie uit Beijing is overgeleverd aan de politieke richtlijnen en zuiveringsacties van Mao. In China leverde de film regisseur Tian Zhuangzhuang een filmverbod op en mocht The Blue Kite niet vertoond worden.

Details:

EAN8717249474401
TaalMandarijn
OndertitelingFrans, Nederlands
UitvoeringDVD
Speelduur138
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3 Letterbox
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
KijkwijzerGeweld
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.

Recent bekeken producten