Bruckner's Symphony No.3

Solti • DVD

€ 31,99

1 - 2 Weken

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op deze DVD worden twee concerten gepresenteerd die live werden opgenomen bij de Gasteig Philharmonia in München, uitgevoerd door het Beiers Radio Symfonie Orkest onder leiding van Sir Georg Solti.

Anton Bruckner had zo’n grote bewondering voor Richard Wagner dat hij niet alleen zijn derde symfonie aan hem opdroeg, maar hierin ook muzikale verwijzingen naar Tristan und Isolde en Die Walküre verwerkte (overigens verwijderde hij vervolgens de laatst genoemde). In een periode waarin in Wenen een heftige strijd woedde tussen de aanhangers van de conservatieve muziek van Johannes Brahms en die van het avant-gardisme van Richard Wagner, eindigde de eerste uitvoering van de derde symfonie met tumult en afwijzing. Tegenwoordig vormt het werk een vast onderdeel van het romantische muziekrepertoire.

Stravinsky’s neoklassieke Symphony in Three Movements is het eerste grote werk dat hij schreef na zijn emigratie naar Amerika. Het kwam tot stand tussen 1942 en 1945 en werd geïnspireerd door speelfilms en documentaires die de moeilijke periode van de Tweede Wereldoorlog weergaven. In het werk klinken ook de echo’s door van de (mislukte) pogingen van Stravinsky om geaccpteerd te worden als componist door Hollywood, nadat zijn inkomen als dirigent tijdens de oorlog onder druk kwam te staan.

Cast:
Sir Georg Solti
dirigeert het Beiers Symfonie Orkest
Anton Bruckner: Symphony No. 3 in D Minor
Igor Stravinsky: Symphony in three movements

Details:

EAN4006680103204
UitvoeringDVD
Speelduur89
Verschijningsdatum
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.  

Extra's

  • PAL/REGION 2

Recent bekeken producten