Casshern

Regisseur(s): Kazuaki Kiriya
Akira Terao, Kumiko Aso, Yûsuke Iseya • DVD eci.be klanten

€ 5,99

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De retro-futuristische science-fictionfilm CASSHERN speelt zich af in de 21e eeuw. De Grote Oorlog, die 50 jaar duurde, is beslecht in het voordeel van de Oostelijke Federatie, ten koste van Europa. Maar de overwinning heeft een bittere bijsmaak, want de langdurige chemische, biologische en nucleaire oorlog heeft het land uitgeput en de bevolking blootgesteld aan ziektes en mutaties.

De briljante professor Azuma komt met een oplossing: door middel van een biologisch proces wil hij een nieuwe mens kweken, maar zijn voorstellen worden door de verantwoordelijke bureaucraten van de hand gewezen. Intussen zijn er opstanden van rebellen die in verzet komen tegen de machthebbers van de Oostelijke Federatie. Het leger komt in actie en Azuma’s kleinzoon Tetsuya meldt zich om de strijd aan te binden met de rebellen. Wanneer hij zwaar gewond raakt, ziet Azuma zijn kans schoon om met zijn biologische programma zijn kleinzoon opnieuw tot leven te wekken.

CASSHERN is gebaseerd op de animatieserie SHINZO NINGEN CASSHERN uit 1973. De Japanse fotograaf en filmmaker Kazuaki Kiriya werkte het gegeven van de oorspronkelijke serie om tot een unieke mix van live-action en animatie, waarin hij bovendien een toekomstvisie schetst met een vormgeving die nog het meest doet denken aan Fritz Lang’s METROPOLIS.

Details:

EAN9789085141051
TaalJapans
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur142
Verschijningsdatum
Schermformaat2,35:1 Breedbeeld (16:9 COD)
GeluidsformaatDolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
KijkwijzerGeweld
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • PAL/REGION 2 // A FILM BY KAZAKI KIRIYA

Recent bekeken producten