Chez Maupassant 6

Chez Maupassant is een prachtige reeks tv-verfilmingen van novellen en korte verhalen van de 19e-eeuwse Franse auteur Guy de Maupassant. De vertellingen zijn stuk voor stuk uit het dagelijkse leven gegrepen en worden gekenmerkt door een subtiel gevoel voor zwarte humor. De verborgen aspecten van het menselijk bestaan worden getoond op een manier die vaak grappig en droevig tegelijk is. Een must voor de liefhebber van het betere Franse drama.

Ce Cochon de Morin
Als garen-en-bandverkoper Morin met de trein terugreist uit Parijsnaar La Rochelle, kust hij in een opwelling de mooie Henriette, de enige andere inzittende van zijn coupé. Zij gilt van angst en Morin wordt gearresteerd. De journalist Labarbe wil hem helpen en gaat naar de oom van het meisje om hem te vragen de aanklacht in te trekken. Bij die gelegenheid verleidt ook Labarbe het meisje, waarna hij naar huis gaat in de overtuiging dat de zaak-Morin is afgehandeld...

Le Petit Fût
Maître Chicot, herbergier in Épreville, heeft zijn zinnen gezet opde boerderij van de oude mevrouw Magloire. Zij wil haar bezit echter nietverkopen. Pas als Chicot haar aanbiedt om elke maand een fors geldbedrag naarhaar over te maken, zwicht ze; dat is wel een erg makkelijke manier om geldt teverdienen! Drie jaar later stelt Chicot vast dat mevrouw Magloire nog steeds kerngezond lijkt. Hij kent haar voorliefde voor brandewijn en geeft haar een heel vat cadeau. De oude vrouw drinkt er zoveel van dat ze eraan overlijdt.

Le Rosier de Madame Husson
Madame Husson heeft een idee: ze wil het deugdzaamste meisje van Gisors kronen tot 'rozenmaagd'. Maar deugdzame jongelui blijken moeilijk te vinden. De enige die nog een beetje in aanmerking komt, is Isidore, zoon van de fruitverkoopster en een nogal onnozele jongeman. Hij wordt met veel ceremonieel gekroond tot 'rozenknaap'. Als het diner voorbij is, verdwijnt Isidore met de geldprijs die hij heeft gekregen. Een week later komt hij weer boven water,smerig en stomdronken.

Une Soirée
Maître Saval is notaris en kunstliefhebber. Op een dag gaat hij naar Parijs om een operavoorstelling te bezoeken. Bij een restaurant in Montmartre ontmoet hij de schilder Romantin, die hem uitnodigt voor een feestje waar heel wat beroemdheden zullen komen. Saval voelt zich zeer gevleid en gaat op de uitnodiging in. Maar als Romantin onverwacht weg moet met zijn maîtresse, blijft Saval alleen achter om de gasten te verwelkomen. Zij denken dat hij een bediende is, laten hem te veel drinken en maken hem belachelijk.
15,99 
16,99  
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.
15,99  
16,99  
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.

Tijdelijk niet voorradig

Gemiddelde beoordeling

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit product?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een cadeaukaart ter waarde van €50.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • EAN : 8717344750400
 • Taal : Frans
 • Ondertiteling : Nederlands
 • Aantal DVDs : 2
 • Uitvoering : DVD
 • Speelduur : 164
 • Verschijningsdatum : 23-04-2013
 • Schermformaat : 16:9
 • Geluidsformaat : Dolby Digital 5.1
 • Leeftijdsindicatie : Alle Leeftijden
 • Afmetingen : 190 x 136 x 25 mm.
 • Gewicht : 200 gr.