De Paradijsvogels - Seizoen 1

Anton Peters, Denise de Weerdt, Jef Burm, Machteld Ramoudt, Ward de Ravet, Werther van der Sarren • DVD

€31,99

€29,99

Je bespaart 6%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Met een lach en een traan vertelt de serie de belevenissen van de dorpsbewoners die zich bij voorkeur verzamelen in het Hemelrijk, het café van de flamboyante, ongetrouwde Catho en haar mooie pleegdochter Leentje. Zo is er brouwer Hippoliet tevens burgemeester, die zich als lijsttrekker van de
katholieke Schapen zegezeker opmaakt voor de komende verkiezingen. Een van zijn felste tegenstanders en boegbeeld van de Vlaamsgezinde 'Bakken' is ex-frontsoldaat Peir De Smid. Hij krijgt de steun van Bolle Verbuyck en Rietje Rans. Verder zijn er onder meer nog herenboer en vrijgezel Desire Speydonck, zijn broer August, zijn zus Aspasie, hun knecht Tuurke, de koster, de pastoor, Brozie, Landerke, Isodoor de Mulder, Rozeke, Veeke, de champetter en vele anderen: in totaal 52 acteurs. Paradijsvogels is een adaptatie van diverse personages en intriges uit het toneelwerk van Gaston Martens. Het centrale thema in Paradijsvogels is het dagelijkse leven van gewone Vlaamse mensen: simpele, wat karikaturale volksfiguren, wie levensritme bepaald wordt door geloof, het werk, het café, het geld en natuurlijk de liefde.

Reviews & recensies

Ivo Daemen

onze specialist tv-serie

Authentieke serie uit 1979 over een katholieke dorpsgemeenschap. Mooi beeld van het leven in een Belgisch dorp, in de eerste helft van de vorige eeuw.

Wat bijzonder dat deze serie, gemaakt in 1979, nog steeds in België een groot publiek vindt. Want ze is al enkele keren volledig uitgezonden, en nu zelfs te koop op dvd. Wie de Belgische cultuur een warm hart toedraagt moet deze dvd in de kast hebben staan. Eigenlijk zou je het kunnen zien als de eerste soap die gemaakt is, want je kijkt hier naar de levens van zo’n twintig-à dertigtal personages, die niet allemaal elke aflevering aan bod komen. Het geeft een authentiek tijdsbeeld van een stereotiepe homogeen-katholieke dorpsgemeenschap, waar de burgemeester (Alex Wilquet) en de pastoor (Marc Leemans) het wereldse en het hemelse gezag onder elkaar hebben verdeeld. Er leeft nog een sterk gevoel van sociale controle, waarbij de kwezeltjes van het dorp nauwgezet controleren of zondag iedereen wel de voorgeschreven vijf keer naar de mis is geweest, en ze niet te lang zijn blijven plakken in het dorpscafé, de enige plek van vertier, maar tegelijkertijd het Oord des Duivels. Het valt me overigens op dat deze reeks ongetwijfeld gesponsord moet geweest zijn door een producent van jenever. Bijzonder!

Bekijk alle reviews van Ivo Daemen 


Details:

EAN5413660733914
TaalVlaams
Aantal DVDs2
UitvoeringDVD
Speelduur571
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.  

Recent bekeken producten