Discovery Atlas

• DVD

€ 9,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

-Zuid-Afrika: Zuid-Afrika heeft een ongelooflijke transformatie doorgemaakt. De wrede onderdrukking van de zwarte bevolking heeft plaatsgemaakt voor vrede en democratie.
Maar de trauma’s van het verleden worden niet zo makkelijk vergeten. Zuid-Afrika is een land van immense rijkdom en macht. Maar er heerst nog steeds verdeeldheid en armoede. Daarbij worstelt het land met de hoogste AIDS-infectie ter wereld. In talloze individuele verhalen van Zuid-Afrikanen kan de hoop op een goede toekomst worden teruggevonden, alsook de liefde voor hun land.

-Frankrijk: De Fransen zijn een eigenzinnig volk. Hun politiek, hun houding en hun weigering om hun leefwijze te laten bepalen door invloeden van buiten hebben hun gezamenlijke identiteit gevormd. Frankrijk is tegelijk de grootste toeristische trekpleister ter wereld. Geen enkel land trekt meer toeristen dan Frankrijk. Deze documentaire neemt u mee op een buitengewone en verrassende reis door het Franse leven. Wat betekent het om Frans te zijn? We duiken in de levens van mensen die hebben bijgedragen aan de rijke Franse identiteit.

-China: China zette haar deuren wagenwijd open voor de makers van deze unieke documentaire, waarin de Chinese cultuur wordt verkend aan de hand van de levens van diverse mensen, waaronder de Donald Trump van China, een 17de eeuwse boogschutter uit de Verboden Stad, een jonge gymnast die zich voorbereidt op de Olympische Spelen van 2008, een politievrouw die de handel in opium bestrijdt, een spoormedewerker die dag en nacht door de Himalaya’s reist en een jonge Shaolin-monnik die de verlokkingen van de filmindustrie van Hongkong niet kan weerstaan.

-Brazilië: Brazilië is een bruisend en verrassend land. Qua oppervlakte even groot als de Verenigde Staten, waarmee het niet alleen het grootste land van Zuid-Amerika is, maar ook het meest divers qua geografie, bevolking en cultuur. Er zijn broeierige jungles, kurkdroge steppen, ongerepte stranden en indrukwekkende bergtoppen. Het land stuurt satellieten de ruimte in, terwijl in de afgelegen Amazonegebieden stammen wonen die nog steeds in het stenen tijdperk lijken te verkeren. Deze documentaire toont
de geschiedenis, het landschap, de cultuur, religie en natuur van Brazilië.

-Australië: Australië is het enige land ter wereld dat tegelijk een heel continent is. Het is ruim 7,5 miljoen vierkante kilometer groot. Hoewel het een van de droogste plekken op aarde is, heeft Australië regelmatig het meest extreme weer te verduren. Ondanks de enorme oppervlakte wonen er slechts 20 miljoen mensen. Australiërs zijn overlevers,
diep geworteld in het land dat hen zo weinig en tegelijk zo veel biedt. Deze documentaire wordt verteld door een van de beroemdste Australiërs: Russell Crowe.

-Japan: Japan is een land omhuld door mysterie en mythe. Deze documentaire fungeert als een gids door de geschiedenis van het Land van de Rijzende Zon, de architectuur en de gebruiken. Het verhaal van Japan wordt verteld door de levens van de mensen die er wonen, hun dromen, hun idealen en hun dagelijkse realiteit. Zo ontdekken we de
ware aard van Japan, die zo vaak begraven blijft onder mythe en misvattingen. Verteld door Masi Oka, de ster van de populaire tv-serie Heroes.

-Mexico: Geboren uit verovering en revolutie heeft Mexico de grootste Spaans sprekende bevolking ter wereld. De hoofdstad is, op Tokio na, de grootste ter wereld, met 20 miljoen inwoners. Van de beroemde uitroep “Viva Mexico!”, die door heel het land klinkt bij elke Onafhankelijksdag op 16 september, tot het massale spektakel dat elk jaar plaatsheeft rond de verering van de Maagd van Guadalupe, is deze documentaire een reis dwars door het hart van het oude en het moderne Mexico.

-Italië: Italië is een land dat de zintuigen prikkelt, van het simpele genot dat een goede maaltijd kan brengen tot de betoverende muziek van de grote co

Tracklist

  1. 1. Zuid-Afrika
  2. 2. Frankrijk
  3. 3. China
  4. 4. Brazilië
  5. 5. Australië
  6. 6. Japan
  7. 7. Mexico
  8. 8. Italië

Details:

EAN8715664055434
TaalEngels
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs8
UitvoeringDVD
Speelduur515
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 35 mm.
Gewicht300 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • PAL/REGION 2

Recent bekeken producten