Documentaire Treasure Of The World Met De Mooiste Historische Plaatsen Van Cambodja - Nepal - Laos - Pakistan.

Documentaire: Unesco Erfgoed • DVD

€ 6,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

CAMBODJA - NEPAL - LAOS - PAKISTAN (DVD)

Angkor is een van de belangrijkste archeologische locaties in Zuidoost-Azië. In het Angkor Archeological Park, dat zich uitstrekt over zo'n 400 km2 deels bebost gebied, bevinden zich de schitterende overblijfselen van de verschillende hoofdsteden van het Khmer-rijk uit de periode van de 9e tot de 15e eeuw, zoals de beroemde tempel van Angkor Wat en de Bayontempel met zijn ontelbare gebeeldhouwde decoraties in Agkor Thom. UNESCO heeft een breed programma opgezet om deze symbolische locatie en haar omgeving te beschermen.

Zeven groepen Hindoe- en Boeddhistische monumenten en de drie woonwijken en paleiskwartieren van de koninklijke steden Kathmandu, Patan en Bhadgoan, gelegen op het kruispunt van de grote beschavingen van Azië, vormen hoogtepunten van Nepalese kunst. Onder de 130 monumenten bevinden zich pelgrimcentra, tempels, altaren, badhuizen en tuinen - allemaal religieuze vereringsplaatsen voor zowel Hindoes als Boeddhisten.

In deze stad ziet men de uitzonderlijke versmelting van traditionele architectuur en stedelijke structuren gebouwd door de 19e- en 20e-eeuwse Europese koloniale heersers. Dit unieke stadsgebied is opmerkelijk goed bewaard gebleven en toont een cruciaal stadium in de vermenging van deze zo verschillende culturele tradities.

Van de oude neolithische tumulus van Saraikala tot de borstweringen van Sirkap uit de 2e eeuw v.Chr. en de stad Sirukh (1e eeuw n.Chr.), zijn in Taxila de verschillende stadia te zien in de ontwikkeling van een stad aan de Indus die afwisselend onder invloed stond van Perzië, Griekenland en Centraal-Azië en die van de 5e eeuw v.Chr. tot de 2e eeuw na Chr. een belangrijk boeddhistisch onderwijscentrum was.

Dit zijn twee meesterwerken uit de periode van de schitterende Mogul-beschaving, die haar hoogtepunt bereikte tijdens het bewind van keizer Shah Jahan. Het fort herbergt marmeren paleizen en moskeeën, versierd met mozaïeken en verguldsel. De tuinen bij Lahore, aangelegd op drie terrassen met buitenhuizen, watervallen en grote siervijvers, zijn van een ongeëvenaarde pracht en elegantie.

Details:

EAN8717377001630
TaalNederlands
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur63
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9, 4:3 Letterbox
GeluidsformaatDolby Digital
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen191 x 135 x 16 mm.
Gewicht89 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • ...PAKISTAN -UNESCO ERFGOED SERIES

Recent bekeken producten