Een Schitterend Ongeluk

Wim Kayzer • DVD eci.be klanten

€ 30,99

1 - 2 Weken

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een zevendelige televisievertelling waarin zes wetenschappers hun visie geven op hun werk en de wereld, met als centraal thema: Tot waar bent u gekomen in uw begrip over ons denken en doen? Waartoe heeft de wetenschap ons eigenlijk gebracht aan het eind van de 20ste eeuw: kennis of ook begrip? Een bijna 15 uur durende expeditie langs de grenzen van ons bewustzijn, de wetenschap en de filosofie.

Over Een schitterend ongeluk:
Voor Een schitterend ongeluk ontmoette Wim Kayzer; Daniel C. Dennett, Amerikaans filosoof, in zijn woonhuis nabij Dale Street in North Andover, Massachusetts Freeman Dyson, Brits/Amerikaans theoretisch natuurkundige, in een kamer van het Jesus College van de Universiteit van Cambridge in Cambridge (GB) Stephen Jay Gould (overleden in mei 2002), Amerikaans evolutionair bioloog en paleontoloog, in zijn werkkamer in het Museum of Comparative Zoology in Cambridge, Massachusetts Oliver Sacks, Brits neuroloog en psychiater, in zijn studeer/werkkamer in een gebouw staand op Manhattan, New York City Rupert Sheldrake, Brits biochemicus en celbioloog, in zijn woonhuis in de wijk Hampstead in Londen, en Stephen Toulmin, Brits wetenschapsfilosoof, in een kamer van Hotel Ritz in Lissabon.
Na deze ontmoetingen kwamen de zes bijeen voor een daglange ontmoeting. ‘Die dag was wild, vreemd en belangwekkend… Ieder van ons is door die dag veranderd,’ zou Oliver Sacks later schrijven.

Bij de VPRO stond de telefoon wekenlang roodgloeiend, terwijl de serie werd vertoond. In de Verenigde Staten, waar hij in het merendeel der staten werd uitgezonden, waren de reacties zo mogelijk nog juichender. Zo schreef de New York Times: ‘Aan het eind van Een Schitterend Ongeluk bekent Freeman Dyson dat theorieën ons zelden helpen te begrijpen waarom de dingen werken zoals ze werken: “De wereld is veel vreemder dan we denken.” Dat is bijzonder toepasselijk: wie had kunnen voorspellen dat televisie ons ooit een week vol met zulke prachtige en intrigerende gesprekken zou bieden.’

Tijdloos televisiedocument
Jarenlang vroegen de Nederlandse kijkers om een herhaling op televisie. Die er niet kwam. Maar nu is er dan de dvd-box. Hoeveel er de laatste vijftien jaar ook veranderde, de belangrijkste vragen op het gebied van de evolutietheorie, kunstmatige intelligentie, filosofie, fysica en psychiatrie
zijn gebleven. Een schitterend ongeluk is een opmerkelijk tijdloos televisiedocument, dat uitnodigt tot nadenken, nadenken en nog eens nadenken.

“We are such stuff as dreams are made on and our little life is rounded with a sleep.” (Shakespeare)

Details:

EAN9789067271691
TaalNederlands
Aantal DVDs4
UitvoeringDVD
Verschijningsdatum
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.

Extra's

  • WIM KAYZER ONTMOET OLIVER SACKS, RUPERT SHELDRAKE,

Recent bekeken producten