Embedded '45 - Shooting War In Germany

Regisseur(s): Michael Kloft

Acteur(s): • DVD

€29,99

€28,99

Je bespaart 3%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Deze docu-film toont alle facetten van de Tweede Wereldoorlog. Meer dan dertig cameramannen van het Amerikaanse leger trokken samen met de oprukkende troepen naar het hart van Nazi-Duitsland. Uit meer dan 1000 filmrollen werd deze documentaire opgebouwd.
Het werd een professioneel gedraaid document op 35 mm filmrol van soldaten en vakmannen die in de allereerste linies 'Embedded' waren, vaak op gevaar voor hun eigen leven. Het begint aan de Ruhr, waar het Amerikaanse leger op hardnekkige, Duitse weerstand stoot, en 2400 soldaten verliest in één dag. Daarna volgt de slag om Keulen en het veroveren van de Rijnbrug van Remagen.
Na de Rijn wordt ook de Moezel overgestoken nabij een totaal verwoest Koblenz. Ook de opmars van Patton en de ontmoeting met de Russen wordt in beeld gebracht. Wanneer het gros van het Amerikaanse leger na één maand gevechten aan de overkant van het water geraakt is, lijkt de geallieerde overwinning een uitgemaakte zaak.

Toch zal Nazi-Duitsland en vooral een waanzinnige Führer nog 43 dagen lang duizenden mensenlevens opofferen in een zinloos bloedvergieten... alles werd door de Amerikaanse legercineasten vastgelegd. Onder één voorbehoud : het was hen absoluut verboden om stervende of gesneuvelde Amerikanen te filmen. 'Embedded' werd geregisseerd door de bekende Duitse maker Michael Kloft (Het Derde Rijk in kleur) en toont hoe mensen bevrijden en ten onder gaan, hoe een verschrikkelijke oorlog vrede moet brengen, en vooral hoe groot de waanzin van mensen wel kan zijn.

Details:

EAN5400644020757
TaalEngels, Nederlands
Aantal DVDs2
UitvoeringDVD
Speelduur108
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieOnbekend
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • ...IN GERMANY

Recent bekeken producten