Enclave

Regisseur(s): Willem van de Sande Bakhuyzen
Ellen de Man Lapitdoth, Filip Bolluyt, Frank Lammers, Goran Grgic, Jacob Derwig, Johan Leysen, Ljubomir Kerekes, Nienke Römer, Petra Laseur, Ramsey Nasr, Renée Soutendijk • DVD

€ 7,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

- Afl. 1: Halszaak: Ibro (RAMSEY NASR), tolk bij het Joegoslavië Tribunaal, werkte tijdens de val van Srebrenica voor Dutchbat, waar hij getuige was van de deportatie van zijn familie. In de jaren na dit drama heeft hij een nieuw leven in Nederland op weten te bouwen met Dutchbatter Sandra (NIENKE RÖMER) die een kind van hem verwacht. Dan wordt hij op een dag op het Joegoslavië Tribunaal geconfronteerd met Darko Bokan (FRANK LAMMERS), een aangeklaagde sergeant die volgens Ibro de dood van zijn familie op zijn geweten heeft. Darko wordt echter wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Ibro begaat een wanhoopsdaad… hij gijzelt Darko in het gebouw van het Tribunaal.

- Afl. 2: Het verhoorhuis: Ibro probeert Bokan tot een bekentenis te dwingen. Bokan weigert, maar wordt wel opnieuw geconfronteerd met de ware toedracht van de door hem begane gruwelijkheden. In dezelfde bunker van waaruit de Nederlandse regering ooit geprobeerd heeft de val van de enclave te voorkomen, komt een crisisteam bijeen. Eén van de leden is de destijds verantwoordelijke Minister van Defensie George Terhoef (JOHAN LEYSEN). Dan verzoekt Ibro om Bokan in te ruilen voor Terhoef.

- Afl. 3: In de grond: Vier jaar later reist ex-minister Terhoef, als lid van een Eurodelegatie die toeziet op de wederopbouw van Bosnië, samen met zijn vrouw Ilse (RENÉE SOUTENDIJK) en dochter Tara (SANNE VAN KAMPEN) naar Srebrenica. De trip loopt uit op een nachtmerrie. Als dochter Tara op een dag verdwenen is, moet Terhoef dezelfde kwellende onzekerheid ondergaan als de duizenden slachtoffers van de oorlog.

Tracklist

  1. 1. Aflevering 1 - Halszaak
  2. 2. Aflevering 2 - Het Verhoorhuis
  3. 3. Aflevering 3 - In De Grond

Details:

EAN8716777055649
TaalEngels, Nederlands, Servisch
OndertitelingEngels, Nederlands
UitvoeringDVD
Speelduur150
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3 Letterbox
GeluidsformaatDolby Digital 2.0, Dolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieVanaf 16 jaar
KijkwijzerGeweld
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.

Extra's

  • Making of, Audiocommentaar van schrijvers en regisseur

Recent bekeken producten