Er Ist Wieder Da

Regisseur(s): David Wnendt
Christoph Maria Herbst, Fabian Busch, Franziska Wulf, Katja Riemann, Lars Rudolph, Oliver Masucci • DVD eci.be klanten

€ 7,99

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wat als Hitler vandaag de dag weer op zou duiken? In deze bizarre komedie gebeurt het ondenkbare wanneer Adolf Hitler zeventig jaar na zijn vermeende dood wakker wordt naast zijn voormalige bunker, nu ergens in een Berlijnse woonwijk.

De oorlog is voorbij, zijn partij is verdwenen en zijn geliefde Eva is er niet om hem gerust te stellen. De Duitse samenleving is zo multicultureel dat hij niets herkent. Verrassend genoeg begint Hitler een nieuwe carrière op TV en internet omdat hij als briljante komediant wordt gezien. Ook al is hij wel degelijk de echte en is er niets veranderd aan zijn ideeën... Zou hij weer net zo invloedrijk kunnen worden als vroeger? Deze veelbesproken maatschappijkritische film zet aan tot nadenken.

Er Ist Wieder Da (vertaald als 'Daar is hij weer' en 'Look Who's Back') is gebaseerd op de satirische bestseller van Timur Vermes.

Reviews & recensies

Dit is niet slechts een slapstickfilm, maar ook een historisch relevant verhaal dat je nog lang zal bijblijven, hoe bizar ook.

Wat een bizar grappig uitgangspunt voor een film! Adolf Hitler wordt op een dag wakker in de 21ste eeuw. Hij is niet dood, maar niemand gelooft het, in tegendeel: ze lachen enorm om hem. Hij moet toch wat, en probeert het te maken als stand-up comedian. Net als met andere comedies waarin het naziregime aan de kaak wordt gesteld, stonden de makers van 'Er ist wieder da' ook voor de uitdaging precies de juiste balans te vinden tussen goede smaak, humor en historische of sociale relevantie. Daar is deze film prima in geslaagd. Een aantal keer verwijst de film naar andere andere films; er is bijvoorbeeld een scène die exact is nagespeeld uit Der Untergang. Dat geeft het verhaal extra geloofwaardigheid. De film is ook goed voor een aantal onvergetelijke quotes, zoals één van Hitler zelf: "Huh!? Polen is er zelfs nog...!" Tegelijkertijd maakt de film op slimme manier helder hoe het Duitse volk indertijd achter Hitler kwam te staan, hoe mensen altijd op zoek zijn naar een voorbeeld, een leider. Dat maakt deze film niet alleen een slapstick, maar ook een historisch relevant verhaal dat je nog lang zal bijblijven, hoe bizar ook.

Bekijk alle reviews van Ivo Daemen 


Details:

EAN8715664117842
TaalDuits
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur115
Verschijningsdatum
Schermformaat1.85:1, 16:9
GeluidsformaatDolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
KijkwijzerDiscriminatie, Geweld, Grof Taalgebruik
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.

Recent bekeken producten