Etrusken

Documentary, Movie • DVD

€14,99

€13,99

Je bespaart 7%

1 - 2 Weken

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Maak kennis met een van de meest intrigerende culturen van de oudheid: de wereld van de Etrusken, heersers over Italië en erflaters van het moderne Europa.

Spectaculaire archeologische vondsten uit de nederzettingen en de dodensteden van Italië tonen de Etrusken als machthebbers en levensgenieters van formaat. Zij hielden van competitie en sport: zij introduceerden het gladiatorengevecht en de wagenrace in Italië. Zij namen veel culturele en relgieuze elementen over van de Grieken: het alfabet (dat de westerse wereld nog steeds gebruikt), tempelbouw, schilderkunst en verschillende goden en godinnen. Andere eigenschappen waren typisch Etruskisch: de ingewikkelde rituelen om de toekomst te voorspellen en de unieke positie van de Etruskische vrouw. Het Etruskische gebied lag tussen de rivieren van de Arno en de Tiber. Zij verkregen hun rijkdom door landbouw, handel en mijnbouw. Hun welvaart was legendarisch, evenals hun hang naar luxe, sport en vertier. Hun macht strekte zich over heel Italië uit. Zelfs Rome stond een tijd lang onder Etruskisch bewind. Er is veel van hun cultuur bewaard gebleven, maar er blijven nog vele raadsels: de oorsprong en het dramatische einde van hun beschaving zijn nog steeds een mysterie.

Deze film over de beschaving van de Etrusken laat u ervaren hoe hun cultuur haar sporen heeft nagelaten in vele facetten van onze westerse samenleving.

Details:

EAN8717903484531
TaalEngels
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur500
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • PAL/REGION 2 // BY IAN DENYER

Recent bekeken producten