Felice Felice

Regisseur(s): Peter Delpeut
Johan Leysen, Keiko Miyamoto, Noriko Sasaki, Rina Yasami, Toshie Ogura, Yoshi Oida, Yoshi Ota • DVD

€14,99

€13,99

Je bespaart 7%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de zomer van 1895 reist de Europese fotograaf Felice Beato (Johan Leysen) naar Japan. In Nagasaki zoekt hij vergeefs naar zijn Japanse echtgenote O-Kiku, die hij jaren eerder verliet. Dan gaat hij op weg naar Tokio. Deze route zit vol herinneringen aan O-Kiku, maar nu hij hem aflegt zonder haar en zonder camera, ziet hij een Japan dat hij niet kende.

Hij krijgt oog voor zijn eigen rol in deze wereld, die hij voordien louter als 'exotisch' bestempelde. Is liefde tussen een westerse man en een Japanse vrouw mogelijk? Regisseur Peter Delpeut stelt de vraag die velen rond de laatste eeuwwisseling al stelden. Felice... Felice... verwijst dan ook naar Madama Butterfly, de beroemdste exponente van dit thema.
Alle opnamen voor de film vonden in Nederland plaats. Art-director Vincent de Pater liet het Japan van 1895 herleven in eenvoudige, maar oogverblindende decors.
Voor de buitenopnamen gebruikte Delpeut originele foto's uit die tijd - de tijd van Felice Beato, in werkelijkheid een beroemde Italiaanse fotograaf. Felice... Felice... was de openingsfilm van het Internationale Film Festival Rotterdam 1998.

Details:

EAN8712806030090
TaalJapans
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur100
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatStereo
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.  

Extra's

  • Beschouwing;Prijzen overzicht

Recent bekeken producten