Gelderland In De Tweede Wereldoorlog

Nostalgienet • DVD

€22,99

€21,99

Je bespaart 4%

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Deze 3 DVD-box Gelderland in de Tweede Wereldoorlog gaat over de oorlogsjaren in Gelderland. De originele filmopnamen die op deze DVD-box zijn opgenomen, zijn afkomstig uit verschillende archieven. De films zijn ondergebracht in de hoofd­stukken Oorlogstijd, Propagandafilms, Na de oorlog, De bezetter, Dagelijks leven, Oorlogsverwoestingen en Bevrijding.

Zo ziet u de verwoestingen in zowel Arnhem als Nijmegen na gevechten en hevige bombardementen en bent u getuige van een boottocht voor front-strijders op de Waal bij Nijmegen. Ook zijn er beelden van het dagelijks leven tijdens de oorlog, zoals een tulpententoonstelling in Sonsbeek (in kleur!) en een wielerkampioenschap op de baan in Nijmegen.

U ziet opnamen van evacués die met paard en wagen naar Arnhem trekken en beelden van de viering van de verjaardag van Adolf Hitler. Ook is er een film opgenomen over de vliegbasis Fliegerhorst Deelen met officieren van de Duitse Luftwaffe die daar gelegerd waren.

Direct na de bevrijding werden in vele plaatsen bevrijdingsfeesten gehouden. Deze feesten zijn veelvuldig gefilmd. Zo ziet u op de DVD de feestelijkheden in verschillende Gelderse steden en dorpen zoals Rumpt, Velp, Apeldoorn en Harderwijk.

Een bijzondere film op de DVD Gelderland in de Tweede Wereldoorlog gaat over de bevrijding van Apeldoorn. Hierin ziet u het oppakken van collaborateurs en is het opgraven van verstopt geld en een radio geënsceneerd.

Speelduur: circa 3 uur.

Details:

EAN8717973750413
TaalNederlands
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs3
UitvoeringDVD
Speelduur180
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieVanaf 9 jaar
KijkwijzerAngst
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.  

Extra's

  • PAL/REGION 2

Recent bekeken producten