Golden Earring - Five Zero

Golden Earrings • DVD eci.be klanten

€ 14,99

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

De laatste bestelling was 3 dagen geleden.
Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

George Kooymans, Barry Hay, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk zijn dik in de zestig, hun band bestaat langer dan The Rolling Stones en hun eerste hit bereikte al een halve eeuw geleden de Top 10. Toch stond Golden Earring op 12 december 2015 als een roedel jonge honden op het podium van hetZiggo Dome, want daar vierde Nederlands oudste, succesvolste en wereld-beroemdste band met haar spetterende Five Zero-show dat ze al dik 50 jaar hits en succesalbums maakt.

Het immer jeugdige viertal overdonderde het 17.000-koppig publiek vanaf de eerste noot met het onweerstaanbaar hardrockende Back Home. Daarna volgden onverwoestbare Nederpopklassiekers, van Buddy Joe, Just Like Vince Taylor en Long Blond Animal tot Another 45 Miles, Going To The Run, When The Lady Smiles, She Flies On Strange Wings en de stuiterende afsluiter Holy Holy Life. En natuurlijk ontbraken ook de onnavolgbare bassolo van Rinus en de donderende drumshow van Cesar niet, net zomin als recente nu-al-klassiekers Identical, That’s Why I Believe In Her en Je Regrette en de wereldhits Radar Love en Twilight Zone. Golden Earring bereikte daar op die gedenkwaardige decemberavond een nooit eerder vertoond muzikaal, emotioneel en historisch hoogtepunt tijdens een ruim twee uur durend feest van herkenning met wervelende rock, flitsend spel en – ook na al die jaren – onverminderd krachtige zang van Barry Hay en George Kooymans. Onze Earring na vijftig jaar op haar absolute hoogtepunt; dit is een show om nooit meer te vergeten op een dvd om eeuwig te koesteren.

Reviews & recensies

De muziek van Golden Earring is na vijftig jaar nog steeds springlevend. Puur kijk- en luistergenot, deze dvd mag niet ontbreken in de kast met concertvideo’s.

Tjonge, hoe een band die al vijftig jaar bestaat nog steeds springlevend kan zijn! De muziek die de Haagse leden van Golden Earring maken klinkt zelfs na een halve eeuw nog jong en vernieuwend. Het enthousiasme spatte ervan af tijdens hun jubileumconcert. Wat fijn dat ik het allemaal nog eens kan beleven met deze prachtige weergave van dit concert. In een fenomenale lichtsetting zie je dat de bandleden zich voor honderd procent geven aan hun enthousiaste fans. Het werkt echt aanstekelijk. De gesprekjes met de bandleden in de pauzes en ook de opnames van de voorbereiding en een korte terugblik op vijftig jaar completeren het geheel. Je moet de dvd wel afspelen op een geluidsinstallatie, maar dat spreekt uiteraard voor zich. Ik vind deze live-dvd de beste die Golden Earring ooit heeft uitgebracht, wat met recht een prestatie genoemd mag worden.

Bekijk alle reviews van Ivo Daemen 


Details:

EAN0602547946201
UitvoeringDVD
Verschijningsdatum
LeeftijdsindicatieOnbekend
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.

Recent bekeken producten