Hollands Glorie-Architectuur

• DVD

€22,99

€21,99

Je bespaart 4%

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De dubbel- dvd Hollands Glorie – Architectuur schetst een beeld van de ontwikkeling van de architectuur in Nederland vanaf de jaren twintig tot eind jaren zeventig. De unieke filmfragmenten uit de archieven van Beeld en Geluid nemen de kijker mee terug naar de hoogtepunten van zestig jaar architectuur uit Nederland. Zo vindt u op deze dubbel dvd onder andere beelden van het werk van architecten als Rietveld, Dudok en Berlage. Daarnaast komen natuurlijk ook beelden van de Amsterdamse School, de
wederopbouw van Rotterdam en het eerste flatgebouw in Nederland aan bod. Kortom: een dvd die iedere liefhebber van architectuur absoluut niet mag missen!

Over de serie:
De serie Hollands Glorie geeft aan de hand van historische beelden een overzicht van verschillende technologische ontwikkelingen in Nederland vanaf de jaren twintig tot eind jaren zeventig van de vorige eeuw. Nederland heeft zich in deze periode internationaal geprofileerd als een innovatief land en een knooppunt van transport over land, water en door de lucht. Op de eerdere dvd’s uit deze serie, Hollands Glorie – Luchtvaart en Scheepvaart wordt de kijker aan de hand van uniek archiefmateriaal meegenomen naar hoogtepunten uit het Nederlandse vervoer van de jaren twintig tot eind jaren zeventig met onder andere unieke films over de Holland- Amerikalijn, de Rotterdamse haven, vliegtuigfabriek Fokker en de luchthaven Schiphol.

Details:

EAN9789022958391
TaalEngels, Nederlands
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs2
UitvoeringDVD
Speelduur120
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatStereo
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.

Recent bekeken producten