Hollands Glorie-Hollandse Meesters

• DVD

€22,99

€21,99

Je bespaart 4%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De dubbel-dvd Hollands Glorie – Hollandse Meesters geeft een panoramisch beeld van de Nederlandse schilderkunst van het eind van de 19e eeuw tot de jaren tachtig van de vorige eeuw. De unieke filmfragmenten uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid nemen de kijker mee terug naar de hoogtepunten van bijna honderd jaar Nederlandse schilderkunst.

Dvd 1 biedt een divers palet van archieffragmenten over Nederlands trots: Van Gogh, Mondriaan, Toorop, maar ook het Rijksmuseum in Amsterdam, de kunstuitleen en de kunstenaarsdorpen Laren en Bergen.

Op dvd 2 staan drie prachtige kleurenfilms over drie grootheden uit de Nederlandse kunstgeschiedenis: Vincent van Gogh, Karel Appel en Carel Willink.

Kortom: een dvd die geen enkele liefhebber van Nederlandse schilderkunt mag missen!

Over de serie De serie Hollands Glorie geeft aan de hand van historische beelden een overzicht van Nederlandse successen vanaf de jaren twintig tot eind jaren zeventig van de vorige eeuw. Op technisch, cultureel en architectonisch gebied kan Nederland als een van de mondiale koplopers gezien worden.

Op de eerdere dvd’s uit deze serie: Architectuur, Luchtvaart en Scheepvaart wordt de kijker aan de hand van uniek archiefmateriaal meegenomen naar hoogtepunten van zestig jaar architectuur in Nederland, met onder andere beelden van het werk van Rietveld, Dudok en Berlage, en het Nederlandse vervoer van de jaren twintig tot eind jaren zeventig met unieke films over de Holland- Amerikalijn, de Rotterdamse haven, vliegtuigfabriek Fokker en de luchthaven Schiphol.

Tracklist

  1. 1. Atelier En Decor
  2. 2. Rondom De Tweede Wereldoorlog
  3. 3. Het Publiek
  4. 4. Tussen Kunst En Kitsch
  5. 5. Nieuwe Wegen
  6. 6. Vincent Van Gogh
  7. 7. De Werkelijkheid Van Karel Appel
  8. 8. Carel Willink, Fantastisch Realist

Details:

EAN9789022958575
TaalEngels, Nederlands
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs2
UitvoeringDVD
Speelduur120
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatStereo
LeeftijdsindicatieOnbekend
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.

Recent bekeken producten