Iedereen=Dogtroep

Regisseur(s): Hans Wolbers, Jos Bus, Udo Akemann

Acteur(s): • DVD

€ 7,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wie wil er niet graven, fikkie stoken, blussen, springen, vliegen, duiken, proberen, slagen, zoeken, vinden, zingen, zwijgen, toeteren, scheuren, lassen, zagen, spelen, verbazen, verwonderen, betoveren? Iedereen wil het. Dogtroep deed het. 33 jaar lang maakte de groep beeldend locatietheater. Honderdduizenden aanschouwden door de jaren heen de wonderbaarlijke transformaties die de groep landschappen, objecten en locaties liet ondergaan. Dogtroep werd bejubeld en bewonderd in binnenen buitenland. Maar uiteindelijk viel het doek. Iedereen=Dogtroep is een blik achter de schermen. In deze documentaire vertellen alle generaties Dogtroepers over hun hoogte- en dieptepunten, over wat hen bewoog en inspireerde.

Dogtroep is een gezelschap van beeldend kunstenaars, theatermakers, musici, technici en andere uitvinders dat een heel eigen, beeldend theater maakt.
Mede door groeiende aandacht van de televisie verwierf Dogtroep grote bekendheid bij brede lagen van de bevolking. Uitnodigingen van de Olympische Winterspelen in Albertville, de World Expo 1992 in Sevilla, de Frankfurter Buchmesse 1993 en het International Theatre Festival of Chicago 1994, vestigden de reputatie van Dogtroep als belangrijk Nederlands cultureel exportproduct. Op uitnodiging van Brugge Culturele Hoofdstad maakte Dogtroep in het voorjaar van 2002 een voorstelling in de grootste gevangenis van Vlaanderen.

Details:

EAN9789078736059
TaalNederlands
OndertitelingEngels
UitvoeringDVD
Speelduur70
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • PAL/REGION 2

Recent bekeken producten