Iko - King Of Kaseko

Regisseur(s): Vincent Soekra

Acteur(s): • DVD

€ 19,90

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Is een muziekdocumentaire over het dramatische leven van de legendarische Surinaamse volkszanger Lieve Hugo (IKO voor vrienden en famillie). Zijn levensloop is onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling van de traditionele Surinaamse dansmuziek, kaseko tot popmuziek. Naast de verhalen en anekdotes van familie en oude collegae muzikanten, volgt de maker de pogingen van Nederlandse en Surinaamse popiconen in Suriname, om zich de muziek van Lieve Hugo eigen te maken, met behulp van lokale kaseko ‘masters’. Hun inspanningen monden uit in een ‘grande finale’ met het Metropole Orkest in het Concertgebouw van Amsterdam, waar Lieve Hugo ooit tijdens de afsluiting van het Holland Festival in 1970 een spetterend optreden verzorgde met het vermaarde Orchestra Washboard.

Lieve Hugo komt tien dagen voor de door hem vurig bezongen onafhankelijkheid van Suriname in november 1975 te overlijden en krijgt een ‘staatsbegrafenis’. Zijn muziek is nog steeds, enkele decennia later, levend en wel en op elk feest sfeer bepalend.

Het Kaseko Crossover Concert werd op 10 april 2008 éénmalig uitgevoerd in het concertgebouw van Amsterdam. Het concert bestaat uit vertolkingen van opnieuw gearrangeerde kasekoliederen van de legendarische muzikant Lieve Hugo door Nederlandse en Surinaamse pop-iconen. Lieve Hugo is, mede door zijn grote invloed op de ontwikkeling van de Kaseko, de ongekroonde koning van deze typische, uitbundige Surinaamse muziekstijl.
Met deze registratie kunt u genieten van 14 prachtige nummers met onder andere De Dijk, Angela Groothuizen, Boris, Berget Lewis, Jörgen Raymann, Edgar Burgos, Robby Harman en Izaline Calister onder muzikale leiding van Norman van Geerke en Hamish MacKeigh.

Tracklist

  1. 1. Iko - King Of Kaseko De Documentaire
  2. 2. Iko Kaseko Crossover Concert

Details:

EAN8717662566448
TaalEngels
OndertitelingEngels, Nederlands
Aantal DVDs3
UitvoeringDVD
Speelduur155
FilmmaatschappijSource Productions
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatStereo
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.  

Extra's

  • THE METROPOLE ORCHESTRA PLAYS KASEKO // 2DVD+1CD

Recent bekeken producten