In Deze Spectaculaire Avonturenfilm Dreigt Kermisartiest Achilles Saturnin Een Erfenis Mis Te Lopen Door Toedoen Van Zijn Zakenpartner En De Misdaadbende Ku Klux Eiffel Met Halsbrekende Achtervolgingen Op De Eiffeltoren Tot Gevolg.

Regisseur(s): Julien Duvivier
Andrée Reynis, Félicien Tramel, François Viguier, Gaston Jacquet, Jimmy Gaillard, Régine Bouet • DVD

€14,99

€13,99

Je bespaart 7%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

LE MYSTÈRE DE LA TOUR EIFFEL

In deze spectaculaire avonturenfilm dreigt kermisartiest Achilles Saturnin een erfenis mis te lopen door toedoen van zijn zakenpartner en de misdaadbende Ku Klux Eiffel.
Alles lijkt tegen te zitten totdat Saturnin besluit zijn belagers aan te pakken - met halsbrekende achtervolgingen op de Eiffeltoren tot gevolg.
Le mystère de la Tour Eiffel (1927) werd geregisseerd door Julien Duvivier (1896-1967), die bekendheid verwierf met o.a. Pepé le Moko (1937) en La fin du jour (1939).
Met Jean Renoir en René Clair geldt Duvivier als een van de grote regisseurs van de vroege Franse cinema, reden waarom het Filmmuseum -voor zover bekend bezitter van de enige overgebleven kopie- de film heeft gerestaureerd.
De nieuwe kopie werd ten doop gehouden tijdens de Filmmuseum Biënnale 2005 en geselecteerd voor het onderdeel 'Cannes Classics' van het Cannes-filmfestival 2006.
Componist en muzikant Fay Lovsky schreef nieuwe muziek voor Duviviers stille film en ontwierp de begeleidende soundscape met speciaal in Parijs opgenomen geluidsfragmenten.

Details:

EAN8717377003214
TaalNederlands
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur120
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen191 x 135 x 16 mm.
Gewicht101 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • Beeld: zwart/wit;Deze film is een zgn. stille film

Recent bekeken producten