Juliette Binoche

Regisseur(s): André Téchiné, Cédric Klapisch, Leos Carax, Patrice Lecomte
Juliette Binoche • DVD

€35,99

€33,99

Je bespaart 6%

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

- Paris: Paris is het verhaal van een Parijzenaar die ziek is en zich afvraagt of hij zal sterven. Door zijn toestand bekijkt hij de mensen die hij tegenkomt door een andere bril. Met de dood in het achterhoofd wint het leven aan belang, ook het leven van de anderen en dat van de hele stad. De marktkramers, een bakkersvrouw, een sociaal assistente, een danser, een architect, een zwerver, een prof, een mannequin, een Kameroense illegaal... Al deze mensen, elkaars tegenpolen, zijn verenigd in deze stad en deze film. U denkt misschien dat ze niet uitzonderlijk zijn maar elk van hen vindt zijn of haar leven uniek. U vindt misschien dat hun problemen onbenullig zijn, maar voor hen zijn ze de belangrijkste van de wereld.

- Mauvais Sang: In een imaginair Parijs proberen twee rivaliserende bendes een vaccin te bemachtigen tegen een virus die mensen besmet die ´de liefde bedrijven zonder liefde´. Te midden van de chaos, het geweld en de verwarring, lijkt er geen plaats te zijn voor de liefde. Maar wanneer Alex Anna ontmoet, gaat het wel degelijk om liefde.

- La Veuve De Saint-Pierre: In een kustplaatsje in het door de Fransen gekoloniseerde Newfoundland wacht rond 1850 een ter dood veroordeelde (Kusturica) in een cel bij een legerkapitein (Auteuil). Diens vrouw (Binoche) zet de gevangene aan het werk gedurende de tijd dat iedereen wacht op de komst van de guillotine, die per schip moet worden aangevoerd. Tegen de tijd dat het ding er is heeft de man zich ontpopt als hardwerkende, loyale burger en ontstaat er een moreel dilemma.

- Rendez-Vous: Ondanks zijn wispelturigheid is Téchiné een heel interessante producent. Nina, die oorspronkelijk van het platteland komt, is naar Parijs gegaan om carrière te maken aan het toneel. Ze knoopt allerlei relaties aan, onder andere met een verontrustende man, Quentin, die uiteindelijk zelfmoord pleegt. Nina gaat vervolgens samenwonen met Paulot, een brave man. Even later duikt een regisseur op die Scrutzler heet en die haar vraagt voor een rol in zijn toneelstuk. Die rol was eerst bedoeld voor zijn dochter die door toedoen van Quentin bij een auto-ongeluk overleden blijkt te zijn. Heel angstig geworden bij de herinnering aan Quentin besluit Nina niettemin die rol te spelen.

Tracklist

  1. 1. Paris
  2. 2. Mauvais Sang
  3. 3. La Veuve De Saint-Pierre
  4. 4. Rendez-Vous

Details:

EAN5414939173646
TaalFrans
OndertitelingFrans, Nederlands
Aantal DVDs4
UitvoeringDVD
Speelduur460
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieVanaf 16 jaar
KijkwijzerAngst, Geweld, Grof Taalgebruik, Seks
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • PARIS/MAUVAIS SANG/LA VEUVE DE ST.-PIERRE/RENDEZ-VOUS

Recent bekeken producten