Knielen Op Een Bed Violen

Regisseur(s): Ben Sombogaart
Barry Atsma, Bert Luppes, Gaite Jansen, Marcel Hensema, Nils Verkooijen, Noortje Herlaar, Willem Voogd • DVD eci.be klanten

€ 9,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 4 dagen geleden.
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diepreligieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof, waardoor de verschillen tussen de familieleden alleen maar groter worden. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

In de pers

Barry Atsma speelt de rol van zijn leven.  
De Telegraaf  

Een liefdesverhaal met hoop. Knielen op een Bed Violen is ook als film een bijzondere belevenis.  
Algemeen Dagblad  

Een opvallend krachtige verfilming.  
Elsevier  


Reviews & recensies

Laat haarscherp en indringend zien wat de rampzalige gevolgen zijn van een streng geloof op een gezin.

Uiteindelijk is het niet Paul Verhoeven geworden maar Ben Sombogaart, die ook 'De Tweeling' en 'Abeltje' verfilmde, die het beroemde boek van Jan Siebelink 'Knielen op een bed violen' in een film omzette. In dit aangrijpende verhaal speelt Barry Atsma de hoofdpersoon Hans, een kweker die in 1949 het hoofd boven water probeert te houden. Hans is gelovig, maar door de herhaalde komst van een prediker slaat Hans hierin door. Dan krijgt zijn vrouw Margje een miskraam en deze ramp leidt tot een nog verdere overgave van Hans aan het geloof en een wraakzuchtige god. Een visioen volgt en Hans denkt zijn roeping gevonden te hebben en hij zondert zich af van zijn vrouw en zoon. Het verhaal laat haarscherp en indringend zien wat de rampzalige gevolgen zijn van een streng geloof op een gezin.

Bekijk alle reviews van Ivo Daemen 


Details:

EAN8718836862663
TaalNederlands
OndertitelingEngels, Nederlands
UitvoeringDVD
Speelduur114
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9, 2.35:1
GeluidsformaatDolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieVanaf 9 jaar
KijkwijzerAngst
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.

Recent bekeken producten