Leni Riefenstahl Collection

Regisseur(s): Leni Riefenstahl

Acteur(s): • DVD

€19,90

€18,99

Je bespaart 5%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Riefenstahls films over de Neurenbergse partijdagen (Der Sieg des Glaubens, 1933 Triumph des Willens, 1934 Tag der Freiheit – Unsere Wehrmacht, 1935) en de Olympische Spelen in Berlijn (Olympia uit 1936) zijn bekend vanwege de technische innovatie, maar ook omdat ze gemaakt zijn in opdracht van de propagandaminister Joseph Goebbels en de Nazi ideologie uitdragen.

- Tag Der Freiheit: Documentaire over ‘Unsere Wehrmacht’ uit 1935, waarin o.a. Adolf Hitler & Hermann Goering de Duitse oorlogspropaganda machine op volle kracht trekken.

- Sieg des Glaubens: Documentaire van de 5e partij bijeenkomst van het Duitse NSDAP in het Duitse Nurenberg (1933). Voor het maken van ‘Triumph des Willens’ werd veel afgekeken van deze documentaire. De film ging op 1 december 1933 in première in het Berliner Ufa-Palast-am-Zoo.

- “Triumph des Willens” wordt beschouwd als één van de belangrijkste films uit de geschiedenis van het Derde Rijk. Het is onmiskenbaar een propagandafilm, gewijd aan de verheerlijking van Adolf Hitler. Tegelijkertijd zijn de wapperende hakenkruisbanieren, zeen van marcherende nazie-uniformen en Duitsers in vervoering zo geraffineerd en met zulke baanbrekende camera- en montagetechnieken in beeld gebracht dat Riefenstahl niet alleen nazipropaganda maakte, maar tegelijkertijd filmgeschiedenis schreef.

- Olympia -Riefenstahls film over de Olympische Spelen in Berlijn (“Olympia” uit 1936) is bekend vanwege de technische innovatie, maar ook omdat hij gemaakt is in opdracht van de minister van propaganda Joseph Goebbels en de nazi-ideologie uitdraagt.

Details:

EAN8718546522932
TaalDuits
OndertitelingEngels, Frans, Nederlands
Aantal DVDs4
UitvoeringDVD
Speelduur383
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatStereo
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.

Recent bekeken producten